Няколко хиляди души демонстрираха в събота в Букурещ, по призива

...
Няколко хиляди души демонстрираха в събота в Букурещ, по призива
Коментари Харесай

Румъния протестира срещу мерките

Няколко хиляди души демонстрираха в събота в Букурещ, по апела на крайната десница против „ наложителната имунизация “, макар че Румъния записва нов дневен връх на случаите на COVID-19, заяви Българска национална телевизия.  

„ Свобода “ и „ Спрете насилствената имунизация “ скандираха стачкуващите, събрани пред държавната постройка и заобиколени с многочислени полицейски сили, написа " Фигаро ". „ Скоро няма да можем да напуснем дома си, в случай че нямаме хигиеничен пропуск, това е офанзива против правата ни “, сподели пред Агенция Франс Прес 45-годишният инженер Мариан Енеску, който не носеше маска, като по-голямата част от участниците.  

" Ние не желаеме да бъдем опитни зайци за производителите на ваксини ", гласеше афиш. Няколко стачкуващи обявиха, че " нямат доверие " в румънската здравна система. „ Стотици лекари сега се борят за избавяне на човешки животи “, репликира комитета, виновен за акцията за имунизация, в известие, оповестено в обществените мрежи.  

Докато единствено една трета от 19-те милиона румънци са били имунизирани до момента, което е най-ниският % в Европейския съюз след България, тази страна минава през изключително вирулентна четвърта вълна на пандемията. В събота бяха разпознати повече от 12 000 нови случая на ковид за 24 часа, връх от началото на епидемията, както и 184 смъртни случая. Изправено пред тези тревожни числа, държавното управление възнамерява да вкара за здравния личен състав наложителна имунизация или да бъде тестван за своя сметка против ковид, два пъти седмично, план, оспорван от няколко синдиката на здравните служащи.  

Румъния, която от години се занимава с разрушена болнична инфраструктура, бе застигната от покруса в петък, когато пожар опустоши отделението за интензивно лекуване на болница в Констанца, причинявайки гибелта на седем пациенти с Covid-19. Това бе третото злополучие, което се случи в болнично заведение за по-малко от година.

Още:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР