Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи

...
Няколко експлозии разтърсиха украинската столица Киев рано тази сутрин, съобщи
Коментари Харесай

Нови експлозии разтърсиха Киев

Няколко детонации раздрусаха украинската столица Киев рано тази заран, заяви Ройтерс, като се базира на кмета на града Виталий Кличко.

" Ракета беше свалена край Киев. Противовъздушната защита работи! ", написа Кличко в канала си в Телеграм.

В известието си Кличко добавя, че гърмежи са били чути в няколко региона на Киев, в това число в историческия квартал " Подил ".

Според първичните данни на кмета и на военната администрация няма потърпевши при съветското нахлуване. Военната администрация в Киев заяви, че повече от 40 движещи се към столицата цели, в това число дронове и ракети, са били свалени от противовъздушната защита.

Атаката в тази заран е 15-ата против украинската столица от началото на май. В неделя Киев беше подложен на една от най-мащабните съветски офанзиви с дронове от началото на войната, като по изказвания на украинския президент Володимир Зеленски украинската защита е съумяла да я отблъсне съвсем напълно.

Изглежда, че днешната офанзива е била комбинирана - с ракети и дронове. Засега мащабът ѝ не е прочут. Според очевидци в столицата са се чули няколко мощни детонации, а в цяла Украйна сутринта беше оповестена въздушна паника.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР