Няколко бележки преди да започнем: • Това не е рейтинг на

...
Няколко бележки преди да започнем:
• Това не е рейтинг на
Коментари Харесай

Рейтинг: Италия и Нидерландия са най-добри, Турция е мегапро...

Няколко бележки преди да стартираме:

• Това не е рейтинг на любимци или прогноза, а оценка на това, което към този момент е показано от тимовете. Проекцията, която се пробва да пресметна любимците, може да бъде забелязана при всеки букмейкър.

Разликата се изяснява най-лесно с образеца на Франция. От една страна, разбираме и към този момент знаем от опит, че това е съвсем съвършен тим за плейофите, само че допустимо ли е да се каже въз основата на към този момент изиграни мачове, че Франция, която е имала проблеми даже с Унгария, сега е по-готина от Италия и Холандия, които изиграха безупречна групова фаза?

Очевидно не - даже с отстъпки за силата на групата. Групите с друга мощ са различен детайл, който усложнява рейтинга. Възможни са разнообразни тълкувания - полемиките в мненията са добре пристигнали.

Като цяло нашият приоритет ще бъдат точно тимовете, които са играли ужасно в съответни мачове, а не хипотетично готини тимове, които въпреки всичко ще се покажат.

• Това не са систематизирания на резултатите и разликите в задачите. Гледах всички мачове от груповата фаза напълно (някои няколко пъти) - даже тези, които се играха едновременно в последния кръг. Това е опит да се оцени тъкмо качеството на футбола. Да, постоянно провокира несъгласия, само че в края на краищата ние сме тук с вас, с цел да спорим свястно.

• Когато се разискват тимове, числата ще се употребяват, с цел да се уточни техният жанр и равнище на игра. Това е значим детайл, само че не и главният. Наблюденията от мачовете са съществени, а числата са способ за поясняване на мощните и слабите страни.
За без значение копаене ще оставя три източника: класическият WhoScored, по-дълбок FBref, който набира скорост, и The Analyst от Opta.

• Напълно разбирам рестриктивните мерки на такива рейтинги. Няма да се получи идеално за всички. Бих желал описът ми да бъде единствено насочна точка за полемика. Алтернативните отзиви в мненията са мощно насърчавани.

• Текстът ще бъде значителен. Няма различен метод - предстоят 24 тима. Ако сте настроени, да тръгваме!



24. Турция
Разочарование от резултатите и качеството на футбола, както и във връзка с потреблението на капацитета на тима.

Турция игра в доста затворен (почти карикатурен жанр на автобус) и в това време съумя да бъде запомнен с цирковата игра в отбрана. Сериозно - това е циркова отбрана (не самостоятелни плитчини и не хак на играчите, а тоталната липса на главната организация). Тук бяха оценени настрана няколко поразителни образеца.

Напред се роди единствено един гол. Не беше препоръчана никаква концепция в офанзивата, като се изключи далечни удари. Друга специфичност е най-голямата взаимозависимост на всички екипи от стандартите за основаване на остри обстановки (11 прешокови дейности след тях). В същото време те не вкараха от корнери или свободни удари. Това не е толкоз мощна страна, колкото индикатор за това какъв брой неприятно е всичко в другите съставни елементи.

23. Северна Македония
С разлика, най-течащата отбрана на груповата фаза. Грубо казано, беше обезсърчителен рейс. Не е срамно да играеш в дълбока отбрана с такова качество на композицията, само че качеството на паркинга беше доста тъжно.

Основните акценти на тима несъмнено не бяха свързани с модела на играта и тактическите елементи. Горан Пандев стана най-младият голмайстор на евро в македонската история (скоро беше изпреварен от Алиоски) и получи подарък от холандците преди мача. А на терена македонците просто бяха унищожавани във всеки мач.



22. Словакия
Най-лошият тим във връзка с тежестта на основаните моменти. Отборът беше изцяло нулев в офанзива (с изключение на няколко самостоятелни дейности и стандарти).

Дори не бяха последни и имат три точки, само че качеството на футбола не беше по никакъв начин впечатляващо. Според мен словаците не изиграха нито един мощен мач или даже дълъг сегмент, а спонсорите на всички хубави неща, свързани с тима, са Войчех Шченсни и Гжегож Криховяк.

Най-опустошителното проваляне в шампионата (0:5 против Испания) беше добавено към ужасните атакуващи изяви.

21. Финландия
Те не изгубиха никакви шансове за Белгия, с шансове, само че въпреки всичко в тази ситуация с Русия и победиха Дания в най-нефутболния мач на шампионата (със съответствие на ударите 20:1 в интерес на противника). Тоест, те не изиграха нито един добър мач.

По-горе се скарахме на ужасните екипажи за неприятно паркирани рейсове. Финландия също има този грях. Проблемът им не е в слабата организация, а в радикалния темперамент на паркинга - тимът води с голяма разлика в позволените дейности на съперниците в наказателното поле (133 - 22 повече от всеки различен отбор) и позволени подавания там (56 ).

По отношение на прехвърлянето на територия на своя противник, финландците са на 23-то място (само тъй като унгарците бяха в смъртната група). Като цяло те се защитаваха по-добре от Турция и Македония, само че прекомерно плахо.


20. Русия
Нека да бъде малко. Не желая да го популяризирам милиард пъти - съдържателната и прочувствена част от неуспеха от дълго време са създадени.

Победа над финландците без непотребни декорации и убеденост, само че напълно до точката - имаше даже позитивно в офанзивата от умния Алексей Миранчук. Останалите два мача са самолимитиране в отбрана и тотална импотентност с разлика в резултата.

19. Шотландия
Единственият тим пред Русия по брой дълги подавания (62 на мач). Като цяло, екип с ясни ограничавания. Те приключиха четвърти, само че не се срамиха в нито един мач.

С чехите те биха могли да се върнат в играта посредством пасовете на Анди Робъртсън (даде 6 асистенции в офанзива - връх в шампионата за краен защитник). С британците те получиха точка по случая (отделен здравей на Били Гилмор, който взе премията на играча на мача, като в това време сподели кой би трябвало да бъде построен тимът в бъдеще).

Срещу Хърватия те устояха почтено до лудия удар на Лука Модрич.

18. Унгария
Във галактика, където мачовете не престават 80 минути, Унгария има 5 точки в смъртната група. Да, да, методът е доста конвенционален - това е просто комфортен метод да се съобщи какъв брой мощно те напрягаха най-хубавите противници. Стилистично те бяха мощно затворени (предсказуеми и оправдани).

Без бляскавост, само че с цялостна безрезервност (и въпреки всичко с дял късмет) те се бориха във всеки мач и улавяха благосклонностите на неутралните фенове. Дори в нашата галактика те вкараха 2 точки - просто прелестно за такава група.

17. Уелс
Стигна до плейофите, само че напълно не като шофьорския тим на 2016 година. Най-добрата илюстрация е последният мач в групата. След това, преди мача с Русия, тимът се събра и реши: тъждество дава отговор, само че в случай че играем за тъждество, тогава рискуваме да излетим (и нанесе ослепителен атакуващ удар). Сега съперниците бяха Италия, а Уелс играеше освен за тъждество, само че доста ясно резервира минималното проваляне.
Кандидатстват за статут на най-слабия участник в плейофите.

16. Полша
Предупредих, че класирането не е преразказ на резултатите. Полша нямаше точки и понякога показваше доста забавни неща.

Ключът към похвалата е смелостта да натискат. Те са на четвърто място по активност на натиска (PPDA) и броя връщания на топката в друга трета от полето, на второ място по брой дейности на напън в друга трета от полето. Този детайл в действителност е удовлетворен (макар и не най-очевиден - би трябвало да се вгледате деликатно, с цел да отбележите).

Но в офанзивата всичко е малко едномерно: Пауло Соуза се опита да построи игра на владеене (с изключение на мача с Испания, схваща се), само че не съумя да в профил структурата.

Дори при подобен баланс на плюсове и минуси, те биха могли да се показват доста по-добре. Мачът със Словакия беше на път към успеха преди отстраняването на, против Швеция също заслужаваха повече.

15. Украйна
Според броя на основаните шансове Украйна има 7-ата евро офанзива (само Дания сътвори повече от не-топ отборите). От една страна е готино. От друга страна, разпределението беше неравномерно - първото полувреме против Холандия (да, имаше повече шансове през първото полувреме).

Загубиха два от три мача безусловно инцидентно. Явно липсва непоклатимост и баланс. Трудно е да се сложи тимът на Андрей Шевченко по-високо - даже в случай че желаете да добавите
бонус точки за атакуващия жанр (намерението за игра беше ясно проследено, даже в несполучливи сегменти).



14. Хърватия
Изпълзяха до плейофите, само че цялата групова фаза беше в тактическо търсене. Златко Далич варира позицията на Модрич, сменя схемите, търси ефикасна алтернатива в центъра на офанзивата. За благополучие най-работещият вид се появи във финалната игра против Шотландия - достигането до плейофите наподобява справедливо, само че има задоволително проблеми.

По тежест на основаните моменти Хърватия е на 21-во място.

Засега Хърватия е очевидно отчаяние. Изблиците на гения на Лука Модрич и помощта на Иван Перишич не оказват помощ.

13. Чехия
Чехия се пробва да бъде като Славия във връзка с натиска. Смел и доста стилен напън (макар и леко уязвим по фланговете). Подобна смелост пленява. Само Англия съумя да накаже чехите за високия напън - само че единствено през първия половин час.

Проблем: Чехия играе доста неприятно с топката, затова, когато основава шансове, може да разчита единствено на напън (или удари на Патрик Шик от центъра). Чехите са в челната тройка по подавания, които доставят топката на третия; на прехвърляния в наказателното поле - в седемте най-лоши.

Не от най-ярките тимове, само че доста мощни. Натискът, избухващ в наказателното поле на Сучек, невероятният Патрик Шик - това е задоволително против множеството съперници.



12. Португалия
Във всеки мач началният проект на Фернандо Сантос се проваляше: против Унгария той пусна два защитни халфа, което докара до стерилни пасове; с Германия ненадейно научих за съществуването на Робин Госенс ​​с неговите дръпвания до далечния пост; против Франция даде прекалено много независимост на Пол Погба.

Това докара до безпринципна игра, която мощно зависи от самостоятелните умения. Два параметъра характеризират добре играта на Португалия. 92% от техните подавания отиват при целевия състезател. В композиция с липса на интензивност в непознато наказателно поле (по броя на дейностите в непознато наказателно поле португалците са в шестте най-лоши), това приказва за безвредни и безцелни прехвърляния.

С такава игра 12-то място е подарък за португалеца с отстъпка за групата. Напълно признавам, че за мнозина в рейтингите те ще бъдат още по-ниски.

11. Швейцария
Изглежда, че е една от минимум обсъжданите команди, само че това не го прави неприятно. Швейцария държи добре топката и има атакуваща двойка, която се добавя доста хладно - Емболо-Сеферович (да, последният също е добър).

Изглежда доста добре от позиция на непоклатимост и равнище. За 60-70 минути владичество над Уелс те можеха да вкарат доста повече от един гол, само че това не беше денят на Сеферович. В последния кръг Турция беше решително разрушена и също можеше да означи доста повече.

Да, те изглеждаха слаби на фона на Италия, само че това не е срамно.

10. Австрия
Чипът на тима е чудесно натискане. Отборът на Франко Фода изигра едно от най-хубавите представления напрегнат в шампионата против Украйна. Отдалеч всичко също наподобява добре: 3-ти тим за пресинг дейности в третата трета, 2-ри след Испания за триумфа на натискащите дейности.

Тази функционалност се очакваше. Почти целият тим играе в Бундеслигата и всички австрийски клубове са под високо напрежение в европейските надпревари. Отборът употребява правила на зоната, насочени към топката - доста сходна на играта на клубовете от структурата на Red Bull. Наистина е ужасно, че Австрия не свършва дотук. Те отиграват добре топката от бранителите - в първите мачове посредством Дейвид Алаба, а след промяната на групировката - благодарение на Флориан Грилих.

Мачът с Холандия е проваляне без късмет. Но Австрия вкара 6 точки със жанр.

9. Швеция
Швеция несъмнено е един от най-разпознаваемите стилистически национални тимове през последните години. Ултракомпактен 4-4-2 без топката, коренно подчинение на владението (ако съперникът е подготвен да поеме) и безспорен комфорт в обстановки, в които плува съвсем всеки различен тим. Този проект към момента работи. Швеция позволи 0 гола през подавания, последвани от удар. Те могат да се отварят единствено по фланговете и от стандартите.

Вярно, имаше и минус: в основни моменти Швеция явно имаше шанс (те разрешиха прекалено много против Испания и Полша, макар че сегментите бяха просто стандартни). Стилът е различим - и доста добър в корпоративния режим. Но без непоклатимост в обособени мачове и в групата като цяло - 7 точки и първото място ласкае тима на Яне Андерсон.



8. Германия
Най-трудният тим за оценка. От една страна, цялостното разтрошаване на Португалия е наддаването за най-хубаво показване в шампионата. От друга страна, стерилността и слабата игра в позиционна офанзива против Франция и Унгария.

Може би тайната на контраста е по какъв начин съперниците играха против германците по фланговете. Във групировката 3-4-3, на която Йоги Льов мина тъкмо преди шампионата, страничните играчи на Джошуа Кимих и Робин Госенс ​​играят основна роля.

Португалия се оказа изцяло неподготвена за високите си позиции, а Франция и Унгария по разнообразни способи, само че бяха сдържани - французите посредством понижаването на работливия Гризман като петия състезател в защитата, а унгарците през първичната скица с пет.

Коя Германия ще забележим в плейофите, зависи от два въпроса:
1. Колко добре съперникът ще научи главната характерност на новата скица на Льов?
2. Ще успее ли Йоги да разнообрази атакуващата игра?

7. Англия
Парадоксът на Англия: те нанесоха един удар по-малко от Русия (23 против 24) - със същата междинна тежест на удара; в това време при всяка среща Англия имаше малко повече шансове от своите съперници.

При Саутгейт футболът е суха игра в двете направления, като се залага на обстоятелството, че в този сюжет тимът му ще сътвори повече, в сравнение с ще разреши. Неведнъж сме анализирали презастраховането, което Гарет употребява за това. Най-доброто определение е скучна успеваемост. Докато работеше - завоюва групата с голова разлика 2:0 (първият тим в историята на Евро, който завоюва групата с 2 гола).



6. Франция
Те станаха първите в група, която се оказа даже по-смъртоносна, в сравнение с всички си мислеха, като в същото време демонстрираха както власт, по този начин и изцяло скандални проблеми.

Французите са на 22-ро място по дейности за напън в друга трета от терена - сред Швеция и Финландия. Те се нуждаят от игра от втора позиция и място за бързи офанзиви - в този режим те са подготвени за пробив. И евентуално ще забележим Франция в този режим в плейофите. Всички съперници след Швейцария надали ще се откажат от топката.
Дешан към момента няма постоянни отговори в позиционна офанзива. Всички очаквания са за творчеството на Пол Погба (брилянтно изиграл групата) и самостоятелната магия на Килиан Мбапе. По отношение на точните подавания към наказателното поле, Франция е в осемте най-лоши от всички тимове (21 подавания в три мача).

5. Дания
Може би главната сензация на рейтинга, само че единствено за тези, които не са виждали мачовете на тима на Каспер Юлманд. Нека незабавно подчертая: това не е жест на благосклонност към момчетата, направили героизъм след случилото се с Кристиан Ериксен. Дания е толкоз висока за показаното равнище на игра.

Статистиката във всеки мач беше в интерес на Дания, единствено ужасното довеждане докрай отсрочи излизането им за последния кръг. Дания е в топ 3 по съвсем всички справедливи индикатори (максимумът е в топ 5). Изстрели, изстрели позволени, минава в непознато наказателно поле, позволено в неговото, се оправя покрай задачата на врага, активност, успеваемост на напън, изстрели след високо налягане, териториално владичество.

Дания надигра всеки противник в групата по моменти, играейки като неоспорим топ тим. За цялостно благополучие няма задоволително реализация и непоклатимост.



4. Белгия
Друг най-труден тим за оценка. Белгия не сподели галактически футбол в групата (нямаше нужда) и стана първият с оптимален брой точки - наподобява, че има някаква логичност в това.

Да, тимът на Мартинес още в никакъв случай не е употребявал цялостния си капацитет за 90 минути, макар че имаше три доста разнообразни сюжета преди белгийците. Първият мач против Русия - дарове, които разрешиха да приключи мача в режим на надзор, а не да нападна.

Вторият мач против Дания беше времето, когато съперникът доминираше, само че Мартинес имаше внимателен ход и Кевин Де Бройне беше на пейката, с цел да промени хода на срещата. Финалният мач с финландците е противоположното на мача против Русия. Белгия сътвори шансове против рейса, само че топката дълго време не влизаше във вратата - те към момента търпеливо натискаха.

Силата на Белгия се крие в разнороден състав от умни играчи и треньор, който знае по какъв начин да въздейства на мачовете от аварийна пейка. Засега няма непотребни и атакуващи футболи от равнището на Италия и Холандия, само че уверената победа в групата не е инцидентна.

3. Испания
Испания има най-хубавия напън в шампионата с разлика - най-хубавият интензитет се комбинира с най-хубавата успеваемост:

Друга разкриваща детайлност е броят на промоционалните уреди на противниците на Испания. В три мача те измислиха единствено 28 точни подавания за промоция (с разлика от най-хубавото ограничаване на противниците). Това бързо връщане на топката води до радикална игра - приблизително Испания има 75,7% (10% повече от всеки различен отбор).

Няма подозрение по отношение на способността на Испания да притиска противници. Но също по този начин няма сигурност, че проблемите с осъществяването ще бъдат отстранени. Те са прекомерно възмутителни - такива, че даже измежду 5-те попадения против Словакия имаше два автогола и два от централни бранители.

2. Холандия
Най-добрата офанзива както във връзка с голове (8 броя), по този начин и по остротата на основаните моменти. И трите победи са уверени, стилни и точни. Екипът на Франк Де Бур раздра Украйна в моменти на взаимно отворен футбол, разруши още по-убедително Австрия при контраатаки и неведнъж отвори македонския рейс с ротация.

Много е мъчно да се избере сред Италия и Холандия. За качеството на футбола, който към този момент беше показан, това явно са двата най-хубави тима. Всичко се свежда до оценка на силата на групата и усета. Няколко пъти смених местата им в черновите (дори си помислих да напиша лъжливо „ 1-2 места “ за два тима - споделят, че са разделили първия), само че крайната версия се оказа такава.



1. Италия
И тук копираме: „ И трите победи са уверени, стилни и точни. “ Италия ми се коства малко по-балансиран тим, който управлява по-добре мачовете.

Манчини има най-хубавата отбрана в шампионата - 0 гола, минимум удари и позволена заостреност. Въпреки обстоятелството, че чипът на тима на Роберто Манчини въобще не е в отбрана, а в контрола на мачовете посредством владеене и в атакуващи хрумвания.

Италианците чудесно приготвят офанзиви и са доста гъвкави в основаването. Те се възползваха оптимално от проходите за рязане, след което имаше удар (9 броя).

Структурата на благосъстоятелност, построена от Манчини, е толкоз добра, че даже против рейсовете има благоприятни условия за офанзива тънко и красиво.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР