Няколко австрийски ски курорта затягат мерките срещу коронавируса след наплив

...
Няколко австрийски ски курорта затягат мерките срещу коронавируса след наплив
Коментари Харесай

Австрийски ски курорти затягат мерките срещу COVID-19

Няколко австрийски ски курорта стягат ограниченията против ковид след напор на туристи през двата почивни дни, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Това включва по-нататъшно ограничение на паркоместата, повече място за чакащи на опашка скиори и по-голям брой чиновници, които да обезпечават спазването на реда, оповестиха през днешния ден (18.12 б.р.) управляващите в провинция Горна Австрия, където в събота слънчевото време притегли огромни тълпи от хора.

В духа на персоналната отговорност обаче приканвам също скиорите по опция да идват в курорта в следобедните часове, тъй като до тогава доста посетители, пристигнали сутринта, си потеглят и те могат да се изкачат комфортно до пистите, без тапи, сподели районният министър на стопанската система Маркус Ахлайтнер.

Много ски курорти в Австрия сега са отворени, само че множеството места може да бъдат посетени единствено от локални поданици, защото за идващите от чужбина е в действие 10-дневна карантина.

Освен това, всички скиори над 14-годишна възраст би трябвало да носят върху носа и устата си висококачествена маска за еднократна приложимост по стандартите на Европейски Съюз, до момента в който чакат на опашка или се возят на въжен превоз.

В курорта Ишгъл, който по-рано тази година беше разпознат като източник на случаи на ковид в цяла Европа, е едно от местата, решили да отсрочат началото на новия сезон за другия месец.

Операторите на ски лифта в Ишгъл показват, че курортът е обвързван с писти, преминаващи границата с Швейцария, тъй че скиорите, които се спускат по тях, би трябвало да се карантинират в Австрия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР