Някои от украинските военнопленници, държани в Донецката народна република, започват

...
Някои от украинските военнопленници, държани в Донецката народна република, започват
Коментари Харесай

ДНР: Украинските пленници се разкайват и отиват да се бият за Русия

Някои от украинските военнопленници, държани в Донецката национална република, стартират да изпитват възприятие за виновност, която считат, че би трябвало да изкупят, минавайки на страната на съветските сили като доброволци. Това съобщи водачът на ДНР Денис Пушилин, представен от ТАСС.

" Мнозина от тези, които попадат в плен, едвам тук схващат какво става, защо и против кого са воювали. И като схванаха, че носят виновност и за военни закононарушения, някои от тях считат за вярно да изкупят виновността си и да отидат на бойното поле, с цел да защитят новата си позиция ", уточни той в изявление за телевизионния канал " Россия-24 ".

Според Пушилин за триумфа на това начинание ще може да се съди по-късно. " Предпочитам да не върша прогнози, само че такова звено към този момент е образувано. Да изчакаме и да забележим ", добави той.
 Нова огромна замяна на пленници сред Русия и Украйна
Нова огромна замяна на пленници сред Русия и Украйна

Украйна си върна 108 дами от 21 до 62-годишни

ТАСС оповестява, че в края на септември 2022 година няколко десетки украински военнопленници, държани в колония в Еленовка, са поискали от управлението на ДНР да ги запише в доброволческия батальон " Богдан Хмелницки ". Говорител на правоохранителните органи на ДНР съобщи на 23 февруари, че към 200 украински военнослужещи са подготвени да се причислят към този батальон , като се чака да се включат още. В момента се уреждат правните въпроси за оформяне на документите на тези военнослужещи.

Броят на украинските бойци, взети и държани в плен в Донецката национална република,, сподели още Пушилин.

Съветникът на Пушилин Ян Гагин съобщи на 16 февруари, че част от тези украински военнопленници са отказали да бъдат разменени и непринудено са се присъединили в напъните за възобновяване на вредите, нанесени в района.

На 1 ноември 2022 година Пушилин увери, че управляващите на ДНР вършат всичко допустимо, с цел да обезпечат завръщането вкъщи на Той обаче посочи, че Украйна е заинтригувана от замяна единствено на " най-високопоставените персони ", което доста забавя договарянията.
 ДНР и Украйна отново размениха военнопленници
ДНР и Украйна отново размениха военнопленници

Двете страни си върнаха по 50 бойци
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР