Някои от симптомите на варианта Делта са различни в сравнение

...
Някои от симптомите на варианта Делта са различни в сравнение
Коментари Харесай

Ето с какво се отличава Делта вариантът: Симптоми и мутации

Някои от признаците на разновидността Делта са разнообразни спрямо тези на първичните разновидности на COVID-19, оповестиха от пресслужбата на Министерството на здравеопазването. Кашлицата и загубата на усет и аромат към този момент не са толкоз чести, съгласно данни от Европейския център за профилактика и надзор върху болесттите.

Променените признаци са поради еволюцията на вируса, когато той мутира. Понякога това обезпечава преимущества за вируса. Такива са признаците, които усилват скоростта на разпространяването му.

Делта има няколко разновидности, засягащи структурата на спайк протеин. Това му разрешава да се съедини доста компактно към своя гостоприемник, спрямо други разновидности. След като се закрепи върху клетъчните рецептори на човек, той може да остане крепко прикован, което му разрешава да се възпроизвежда и популяризира дейно. Делта създава и по-висок вирусен товар в дихателните пътища, изключително в носната празнина.
свързани новини14898на 23.08.2021
Най-важното преимущество на имунизацията против COVID-19 е успеваемостта ѝ против тежко заболяване, хоспитализация и гибел. Това е изключително значимо по време на разпространяването на разновидността Делта. Огнищата на Делта разновидността измежду неимунизираните популации могат да доведат до претоварване на здравната система.

Според Центъра и СЗО децата са еднообразно податливи на зараза с COVID-19 като другите възрастови групи. От актуалните доказателства може да се направи изводът, че предаването на вируса от и сред деца може да бъде повлияно от разнообразни фактори - вирусен товар и дълготрайност на отделянето на вируса, разпространяването на разновидности на безпокойствие, както и физиологични фактори, характерни за всяко дете.

Децата в Европа и по света не престават да имат доста по-ниски равнища на хоспитализация, интензивно болнично лекуване и смъртност от всички други възрастови групи, инфектирани с COVID-19, допълниха от пресслужбата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР