Някои от най-големите производители на зърнени закуски в световен мащаб

...
Някои от най-големите производители на зърнени закуски в световен мащаб
Коментари Харесай

Опаковките на зърнените закуски са канцерогенни

Някои от най-големите производители на зърнени закуски в международен мащаб плануват да спрат да употребяват рециклирана хартия за пакетирането на продукта си.

Това се случва откакто учени от Швейцария неотдавна откриха, че кутиите, в които се съхраняват зърнените храни, са канцерогенни и излагат на огромен риск здравето на потребителите.

Изследователи от Цюрих разкрили токсични химикали в кутиите за предпазване, получени главно от рециклирани вестници. Според учените опаковките на продуктите от модифицирана хартия могат да оказват въздействие върху хранителния артикул, без значение, че той е подложен и в спомагателна торба.

Това станало ясно откакто швейцарските откриватели анализирали над 119 продукта от немския пазар, в които разкрили токсични субстанции, които са сред 10 и 100 пъти над допустимия най-малко.

 Опаковките на зърнените закуски са канцерогенни

Химикалите, наречени минерални масла, чийто генезис са печатарските мастила, могат да повлияят извънредно отрицателно върху вътрешните органи на човек, се споделя в известие на БиБиСи.

Според медията сега множеството производители в международен проект организират политика на прекъсване на пакетиране в хартия, предизвикваща рак. Оказва се, че канцерогенни са още опаковките на някои спагети, макарони и ориз.

В същото време авторитетни организации в хранителния отрасъл настояват, че все още няма изрично доказателство, че минералните масла в рециклираната хартия съставляват рисков риск за здравето на хората.

Все отново те са склонни да вземат участие в бъдещи разбори, които изрично да потвърдят или отхвърлят догатките, направени от швейцарските учени.

Към момента няма публична информация дали българските хартиени опаковки на някои артикули крият риск от ракови болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР