Някои обясняват пълната липса на извънземен контакт като знак за

...
Някои обясняват пълната липса на извънземен контакт като знак за
Коментари Харесай

Поне 1500 години ни делят от контакта с извънземни

Някои изясняват цялостната липса на извънземен контакт като знак за това, че сме изцяло сами във вселената. Ново изследване изяснява за какво не би трябвало да се отчайваме - належащо е единствено самообладание, написа Science Alert.

Или може би много самообладание, защото самите размери на нашато лична вселена значат, че могат да изминат до 1500 години, преди да можем да чакаме, че ще чуем нещо от възможните извънземни, уловили нашето лично лъчение от Земята.

В астрономията съществува така наречен „ Парадокс на Ферми “, гласящ, че по едно и също време може да има огромен брой извънземни цивилизации, само че човечеството не е разкрило никакви следи от тях. Според Евън Соломонидес от университета Корнел, парадоксът се изяснява с това, че планетите отвън Слънчевата система не са достигнати от сигналите, които са предавани от човешката цивилизация.

Понеже електромагнитните сигнали се популяризират със скоростта на светлината може да се приказва, че сигналите от земята би трябвало да са достигнали до планетите в „ сфера “ с диаметър от 160 светлинни години, в чиито център е нашата планета.

Соломонидес е пресметнал какъв брой светове се намират в тази сфера и какъв брой от тях са обитаеми. Според него в тази „ информационна зона “ се намират малко звезди със единствено три хиляди аналогични на земята планети, от които напълно малко са евентуално обитаеми и още по-малко с евентуална цивилизация.

Според учените едвам след 1500 години „ информационната сфера “ ще обхване половината Млечен път, когато към този момент ще е допустимо да се свържем с извънземен разсъдък.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР