Някои кучета са доста придирчиви, що се отнася до обстоятелствата,

...
Някои кучета са доста придирчиви, що се отнася до обстоятелствата,
Коментари Харесай

Как да научите кучето си да се изхожда по-бързо в дъжда

Някои кучета са много придирчиви, що се отнася до събитията, при които вървят до тоалетна. Често те душат земята дълго време, въртят се непрекъснато, таман се подготвят да се изходят и в последния миг си трансформират мнението, и не престават да търсят друго място да си свършат работата.

Промените във времето като вятър, дъжд или сняг усложняват още повече обстановката и удължават разходката. И колкото и да ни е прелестно да се разхождате с четириногия си другар, когато на открито е кучи мраз или дъждът се излива като из ведро, е изключително значимо да научите кучето да се изхожда по-бързо.

Ето няколко елементарни стъпки, които можете да предприемете, с цел да научите кучето си да се изхожда по-бързо:

1. Научете кучето си да си прави работата при сигнал

Първата стъпка, която ще помогне на кучето ви да преодолее неприязънта си към дъжда, е установяването на сигнал, при който то би трябвало да върви до тоалетната. За вашето куче това ще значи, че то не би трябвало да чака, до момента в който мехурът му се изпълни догоре, с цел да си прави работата. Всеки път когато изведете кучето си на открито и то се изходи по дребна или огромна потребност - започнете да му давате лакомство или някаква друга премия. Така то ще свързва това деяние с нещо прелестно.

2. Свържете сигнала с държанието на кучето

Започнете като установите сигнала при естествени времеви условия. Когато кучето ви се приготвя да се изхожда (започва да се върти, души мястото, прикляка или подвига крак) незабавно дайте сигнала - сигнала може да бъде “Бъди бърз! ” или " Давай самоуверено! " или каквото си решите). Веднага щом кучето се изходи, дайте му премия. Наградата може да бъде нещо нормално като хвалба, погалване или лакомство, или нещо интерактивно като игра с пръчка или топка.

3. Изберете вярната премия за кучето си

Когато учите кучето си да се изхожда по-бързо и по ваша команда, е изключително значимо да установите какво тъкмо желае домашния ви любим, с цел да му дадете премията, която ще го стимулира най-вече. При хубаво време, премията може да бъде играчка или вкусотийка, глезене или хвалба, или даже повече време за игра на открито. При студено време, когато не им се стои в снега или дъжда, може да ги научите, че единствено откакто си свършат работата могат да се приберат на топло. И въпреки всичко, с цел да не се усещат излъгани, можете въпреки всичко да им дадете кучешко лакомство незабавно откакто си свършат работата.

4. Никаква премия, до момента в който кучето не отиде до тоалетна

 Обучение на кучето

Научете кучето си да се изхожда бързо като не му давате премията, до момента в който не си свърши работата. Това ще рече да стоите до храстите (или където нормално се изхожда) и да не му обръщате внимание, до момента в който не отиде до тоалетна. Без тази дресировка на кучето, инатливите кучета нямат причина да бързат. Ще се изненадате какъв брой дълго едно куче може да се стиска, изключително в неприятно време. Освен това доста кучета се научават да се стискат, тъй като притежателите им несъзнателно са ги научили да се бавят с изхождането, защото един път щом си свършат работата, те знаят, че разходката завършва и ще бъдат прибрани назад у дома.

5. Обличайте кучето съгласно времето

Може да ви звучи смешно, само че при кучетата, които са изключително чувствителни към мокрото и студеното време, профилираните кучешки облекла или палта могат да оказват помощ доста. Един дъждобран може да направи дъждовното време по-поносимо, а кучетата, които не харесват мокрия или леден асфалт или трева, могат да бъдат дресирани да носят специфични обувки за кучета, които да им пазят топло и изсъхнало на краката.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР