Някои играчи вече припечелват шестцифрени суми годишноВидеогрите се превръщат в

...
Някои играчи вече припечелват шестцифрени суми годишноВидеогрите се превръщат в
Коментари Харесай

Геймингът се очертава като перспективна професия

Някои играчи към този момент припечелват шестцифрени суми годишно

Видеогрите се трансформират в сериозен източник на приходи за участниците в геймърската екосистема

В листата с специалности на бъдещето нормално попадат програмирането, работата с технологии като блокчейн или „ интернет на нещата ” (IoT) . Към тях обаче може да се добави и играенето на видеоигри.

Игрите и по-конкретно обвързваните с тях електронни спортове в последно време са същински генератор на нови специалности – от самите геймъри, някои от които към този момент са милионери от сходна активност, през мениджърите и треньорите на тимове по електронен спорт, до влогърите и стриймърите, които излъчват срещите през разнообразни онлайн платформи.

Все по-често български играчи играят за тимове от чужбина, а не липсват и такива, които получават обилни суми и печелят международна популярност в тази общественост. Организирането на шампионати също се развива като активност и броят на събитията с милионни наградни фондове по света се усилва.

„ Започнали като чисто развлечение, през днешния ден видеоигрите са сериозен източник на приходи за доста хора. Тук е значимо да отбележим, че съществуват не малко геймъри, които изкарват шестцифрени суми годишно единствено от гейминг, и околко тях към този момент се построява цялостна екосистема от събития, тимове, стрийминг платформи и други медийни канали, както и спонсори ”, разяснява Десислав Драгнев от веригата за компютърни технологии Plasico IT Superstore.
още по тематиката
Добрата вест, съгласно него, е, че към този момент и България има своите образци на професионални геймъри, които печелят обилни суми от наградни фондове и рекламни контракти, а по всичко проличава, че тази наклонност ще се ускорява в бъдеще.

„ Напоследък наклонността е на геймърските компютри все по-често да се гледа като на техника за правене на пари и геймърите все по-рядко толерират компромисите с качеството и надеждната работа ”, добави Драгнев.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР