Някои хора се ужасяват от насекоми и са напълно прави.

...
Някои хора се ужасяват от насекоми и са напълно прави.
Коментари Харесай

Най-опасните насекоми в света

Някои хора се ужасяват от инсекти и са изцяло прави. Инсектофобията е много постоянно срещано заболяване и за това има основателни аргументи. Много инсекти са рисково токсични и срещата с тях може да бъде съдбовна, написа БГНЕС. Ето кои са в челната тройка.

Мравка-куршум
Общоприето е, че мравките са безобидни членестоноги, същински работохолици в света на насекомите. Това е по този начин, в случай че не става въпрос за мравката-куршум. Нейното захапване е доста по-силно от ухапванията на пчела или оса. Болката, която може да аргументи това захапване е сравнима с патрон, проникващ в човешкото тяло, откъдето идва и името й. Болката продължава най-малко два дни и е съпроводена от парализа на крайниците - всичко това се дължи на токсичния протеин, който се съдържа в отровата на мравката.
Калифорнийска сколопендра
Това творение е кошмарът за всеки човек, благоразположен към инсектофобия. Но това насекомо е ужасно освен поради външния си тип - убива жертвата си с едно допиране на отровните си крака. Напада земноводни, гризачи и птици. Освен това отровата на калифорнийската сколопендра е токсична и за хората. Последиците от офанзивата са мощна болежка и тресчица. Добре е да знаете, че отровата от сколопендра се унищожава от действието на етилов алкохол. Лекарите поучават мястото на ужилването да се разреже и да се промие незабавно със мощен алкохол.
Червена огнена мравка
Счита се за един от най-опасните типове мравки на планетата. Невероятно е, че първият случай на нападението е регистриран единствено преди няколко години в Япония. За благополучие на жертвата е оказана спешна помощ и е бил избегнат съдбовния излаз за индивида. Жилото на тези инсекти съдържа извънредно рисково вещество, което при контакт с кожата провокира резултат, сходен на тежко изгаряне. Повръщане, замаяност и мощни мехури - това е, което чака нещастниците, ухапани от тази мравка. Насекомото е смъртоносно за страдащите от алергия, защото офанзивата на алената огнена мравка може да приключи с анафилактичен потрес и следващ съдбовен излаз.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР