Някои хора оказват голяма вреда върху психическото и физическото ни

...
Някои хора оказват голяма вреда върху психическото и физическото ни
Коментари Харесай

7-те типа токсични личности, които нямат място в живота ви

Някои хора оказват огромна щета върху психическото и физическото ни здраве. Понякога не си даваме сметка за това, само че истината е, че всеки има по някоя токсична персона в живота си, която не смее да пропъди.

Ако припознаете някоя от следните персони в обкръжението си, не губете време, а действайте.

1. Тези, които „ попиват “ времето ви като гъба.

Това може да са даже членове на фамилията или другари, които лишават времето ви като банкови обирджии. Те пеят една и съща ария и са привикнали единствено да вземат, без да дават нищо в подмяна.

Щом се убедите, че те не желаят да ви оказват помощ или не могат да ви предложат поддръжката, от която се нуждаете, може би е време да намалите до най-малко връзката с тях или да прекъснете връзките изцяло. Ако им го позволите, те ще ви се качат на главата и ще изгубят прекалено много от времето ви.

Тези хора обичат да приказват единствено за себе си, те не слушат какво казвате, те ви прекъсват и ви чуват с половин ухо. Все отново, в случай че става дума за членове на фамилията, няма по какъв начин да се отървете от тях. Затова пробвайте няколко тактики, като да вземем за пример да изключвате телефона си в избрани часове на деня или да ги помолите да се обаждат и да изпращат известия единствено в случай че в действителност се постанова. Не жертвайте времето за себе си поради подобен вид персони.

   „ Смятам, че е в действителност добре да имаме известно време уединено със себе си. Човек би трябвало да се научи да бъде самичък и да не зависи от различен човек. " (Оскар Уайлд)

2. Тези, които ви подлагат на критика прекомерно постоянно.

Критиката е потребна и може да бъде израз на почтена противоположна връзка. Но когато осъзнаете, че избрани хора непрекъснато ви обстрелват с рецензии, може би е време да предприемете дейности. Когато рецензията не е градивна и доброжелателна, а има за цел да ви уязви и даже да ви обиди, запитайте се дали става дума за другарство.

3. Тези, които непрекъснато се вършат на жертви.

Те са царе на обвиняванията и вменяването на възприятието на виновност. Те в никакъв случай не поемат отговорност за личните си неточности. Те са жертви и сигурно виновността в никакъв случай не е тяхна. За всичко са отговорни останалите. Такива хора би трябвало да се заобикалят непременно, тъй като нямате потребност от сходен фалш и двуличие в живота си.

4. Тези, които имате отрицателна настройка.

Да виждаш непрекъснато всичко в розово, не е потребно, само че да търсиш непрекъснато проблем на всяко решение, вместо решение на казуса, може да бъде извънредно натоварващо за близките. Такива хора популяризират негативизма като заразна болест. Те са непрекъснато неспокойни, обезпокоени, песимистично настроени, депресирани и постоянно се оплакват.

Трябва да се освободите от такива хора, в случай че желаете да живеете по-дълго, защото позитивният взор към света прибавя години към живота ви . Според изследване, извършено от учени от Йейлския университет, позитивната настройка към живота може да го удължи с цели седем години.

5. Тези, които изсмукват силата ви.

Това са хората, които ви изтощават прочувствено, изстискват ви като лимон. Тогава зщо би трябвало да се примирявате с техните глупави, от време на време хлапашки пориви? Всички имаме сложни моменти, само че би трябвало да се научим да се направляваме, а не да изливаме страстите си върху близките. Нормално е да изпускаме парата понякога, само че не и целеустремено да се освобождаваме от товара си, натоварвайки някой различен.  

6. Тези, които не демонстрират съчувствие.

За какво са ви хора, които не умеят да изпитват съпричастност и се интересуват единствено от себе си. Подобни персони имат нарцистични пристрастености, а нарцисистът е нездравословен освен за другите, само че и за себе си. Те не могат да се слагат на мястото на другия човек. А това е основно за общественото взаимоотношение и здравословното, етично държание. Ето за какво би трябвало да ги изключите от обществения си кръг.

    „ Любовта и състраданието са неща от първа нужда, а не разкош. Без тях човечеството няма да оцелее. " (Далай Лама)

7. Тези, които съзнателно ви нараняват.

Хората, които си играят с възприятията на другите, които все има какво да подлагат на критика, защо да обидят, да създадат забележка, не са доброжелателни и не са потребни в живота ви. Те са даже склонни да лъжат, да мамят безсрамно. Ако не можете да имате доверие на един човек, то какво положително може да видите от него? В основата на здравите и пълноценни връзки е доверието. Понякога е належащо да преодолеете страховете си, да се откъснете от рутината, с цел да предприемете смяна – не позволявайте на токсичните хора да ръководят живота ви.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР