Някогашният ръководител на правителството на СССР Николай Рижков почина на

...
Някогашният ръководител на правителството на СССР Николай Рижков почина на
Коментари Харесай

Почина последният голям политик от времената на Съветския съюз Николай Рижков

Някогашният началник на държавното управление на Съюз на съветските социалистически републики Николай Рижков умря на 94-годишна възраст, заяви ръководителят на Съвета на федерацията на Русия Валентина Матвиенко.

 

През 1974-1989 година Рижков е народен представител във Върховния съвет на Съюз на съветските социалистически републики. През 1985-1991 година е ръководител на Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики. След подаването на оставка и пенсионирането си Рижков продължава политическата си кариера. В интервала 1995-2003 година работи като народен представител в Държавната дума на Руската федерация, а по-късно в продължение на 20 години - като сенатор в Съвета на федерацията от Белгородска област. Правомощията на Рижков като сенатор са прекъснати на 25 септември 2023 година

 

Като сенатор Николай Рижков поддържа въвеждането на съветски войски в Крим през 2014 година, както и анексирането на Донецка, Луганска, Херсонска и Запорожка област на Украйна през 2022 година Срещу него бяха наложени наказания от Европейския съюз, Съединени американски щати, Украйна, Обединеното кралство, Канада, Швейцария, Австралия и Нова Зеландия, написа уеб сайтът " Медуза ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР