Някога могъщата германска армия е посрамена, след като се разбра,

...
Някога могъщата германска армия е посрамена, след като се разбра,
Коментари Харесай

Германия ползвала автомобили вместо танкове при военни учения

Някога могъщата немска войска е посрамена, откакто се разбра, че бойците са били принудени да употребяват коли вместо танкове по време на военни учения поради хроничния дефицит на съоръжение, написа английското издание The Daily Express, представено от Агенция Фокус.

Според информация на немския таблоид Билд, единствено 20 % от танковете " Пума " на немската войска са в редовност. В резултат бойците са принудени да употребяват коли като ерзац танкове при разиграването на сюжет, който има паралел с маневрите на НАТО през 2014 година в Норвегия, където немските войски трябваше да употребяват рисувани метли като оръжия. Германското министерство на защитата призна, че войските употребяват „ други транспортни средства за упражняване на качване и слизане “ заради неналичието на танкове „ Пума “ и не са „ удовлетворени “ от обстановката.

Германската войска планираше да купи за потребностите си 350 нови „ Пуми “, а също така да модернизира съществуващата техника. Заради договорните въпроси и други непредвидени условия обаче разноските се удвояват от почти 3 милиарда евро до към 6 милиарда, което забавя осъществяването на програмата за рационализация.

Предвижда се „ Пумите “ да заменят остарелите танкове „ Мардер “ и да бъдат включени в силите за бързо реагиране на НАТО (NRF), които бяха основани през 2002 година

Германия е подложена на все по-голям напън от Доналд Тръмп да усили финансовите си вноски в Алианса.
 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР