Някакви окаяни репортерки от Нова и БТВ огледално бучат клечки

...
Някакви окаяни репортерки от Нова и БТВ огледално бучат клечки
Коментари Харесай

Защо bTV и Нова ТВ са картел, а не конкуренция?

Някакви окаяни репортерки от Нова и БТВ огледално бучат клечки в блатата край Брегово и мерят равнището на водата. Първо по БТВ, след това по Нова. Или назад. В рамките на петнайсетина минути. Събеседниците са едни и същи - кметът, докторът, трима комшии, още малко масовка.

Същото упражнение и с пропадналия път край Смолян.

Пак задъхани репортажи на БТВ и Нова, едни и същи събеседници, по някой и различен хитрец от пътната организация, възмутени жители, клети родилки, водачи с изкривени джанти...

И командировката е регистрирана сполучливо. На това другояче му викат конкуренция.

Всъщност е картел. Картел, който е обсебил безочливо националния ефир от години насам и няма желание да пуска кокала.

Независимо кой е формалният притежател на едната или другата телевизия - дали ще са шведи, американци, чехи, гърци. Независимо кои са виновните редактори на новините или продуцентите, написа ПИК.

Важен е диктатът на нисшия стаф. Репортерите и операторите от двете медии между тях са братовчеди, братя, сестри, някогашни и сегашни любовници, кумове. Днес са в Нова, на следващия ден в БТВ. После по противоположния ред. Дреме им за конкуренцията. По-важно е да се съберат някъде в провинцията "на събитие " и да пийнат кафенце. Да обсъдят публицистичните злословия, новостите из фейса, олинклузива за Великден, летните отпуски.

Е, и да се загрижат за "малкия човек " по селата, несъмнено, да показват сиромахомилство. Или новата изключително фешън думичка "емпатия ".

Пък и нали рекламният пазар е окупиран окончателно.

Къде ще вървят "Лидл ", "Проктър енд гембъл " и "Националната лотария ", че няма да популяризират при нас? Независимо от сгромолясващия се рейтинг, изключително на утринните блокове.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР