Никола Цолов остана далеч от зоната на точките в основната

...
Никола Цолов остана далеч от зоната на точките в основната
Коментари Харесай

Никола Цолов завърши на 26-о място в надпреварата на Имола

Никола Цолов остана надалеч от зоната на точките в главната конкуренция на пистата " Имола " във Формула 3. Българинът приключи на 26-о място.

Пилотът на АРТ започва от 14-то място, само че още първоначално загуби няколко позиции, а в четвъртата обиколка напусна трасето и се смъкна на 28-о място. След това Цолов стигна до 23-та позиция, само че в последните обиколки загуби скорост и в последна сметка приключи на 26-о място и в пето следващо съревнование остана без точки във Формула 3.

Победата бе за Сами Мегетуниф. Втори и трети на почетната стълбичка се подредиха надлежно Оливер Гьоте и Леонардо Форнароли.

Сезонът във Формула 3 продължава идната седмица в Монако. Първата свободна подготовка е в четвъртък, квалификацията ще бъде ден по-късно, а надпреварите в нормалните си прозорци в събота и неделя.

В генералното класиране във Формула 3 водач след първите три кръга за сезон 2024 е Форнароли с 52 точки, следван от Браунинг с 49 и Беганович с 45. Никола Цолов резервира 17-та си позиция със седемте точки, които завоюва в спринта в Бахрейн при започване на годината.

Днешният победител Мегетуниф е шести в подреждането с 38 пункта.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР