Някъде на дъното на света. Там, където все още действат

...
Някъде на дъното на света. Там, където все още действат
Коментари Харесай

Зелена светлина: Експедиция до дъното на света

Някъде на „ дъното на света ". Там, където към момента работят законите на природата, а времето следва ритъма на тишината. Хората са необичайност, само че пък морските жители са в обилие. Вековна идилия, която може, само че не трябва да бъде нарушaвана.

Уил Маккалъм, Грийнпийс: От историята знаем, че когато човек открие нови места, той навлиза в тях и ги употребява. Точно това се получава с индустриалния лов на риба. V Антарктика не е по-различно. Има компании, които желаят да разширят своята активност и да ловят повече крил. Онези дребни ракообразни организми, които поддържат хранителната система в региона. Всяко създание в Антарктика, по един или различен метод е подвластно от тези дребни създания.
Настъплението на индустриалния лов на риба може да бъде овладяно, в случай че райнът се трансформира в предпазена зона. Желание на учени, откриватели и хиляди хора. Мисия, с която се е заел корабut Arctic Sunrise на Грийнпийс. Той е на тримесечна експедиция, с цел да събере задоволително научни данни, които да оказват помощ за оповестяването на региона за резерват.

- Огромен регион ще бъде предпазен и той ще остане надалеч от човешкото влияние. Така риболовната активност ще бъде лимитирана, ловът на крил ще бъде стеснен и хранителната верига няма да бъде нарушена. Така зоната ще бъде съхранена за идващите генерации.
1 и 800 хиляди квадратни километра от Антарктика, в които човешкото въздействие може да бъде лимитирано. Ако интернационалната общественост се съгласи тази зона да бъде предпазена, това ще бъде най-големият резерват в света.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР