Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени

...
Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за жени
Коментари Харесай

Нургюл Салимова е първокурсничка в Стопанската академия в Свищов. Откри учебната година

Нургюл Салимова, вицешампион от Световната купа по шахмат за дами в Баку, откри новата образователна година в Стопанската академия в Свищов. Самата тя ще е първокурсничка в академията, оповестява Българска телеграфна агенция.

" За мен е чест да съм през днешния ден измежду вас, в първия ден от моята академична кариера. Спортът е огромна част от моя живот, само че мисля, че е потребно човек да се развива и в други области и считам, че Стопанска академия в Свищов е вярното място за мен. Пожелавам на всички сполучлив старт и печеливш край, съобщи Нургюл Салимова.

Салимова, която е студентка първи курс в компетентност „ Маркетинг “ в свищовската академия, получи от ректора проф. Мариана Божинова парична премия в размер на 1000 лв. от фондация „ Димитър Ценов “, както и ваучер, който покрива всички семестриални такси до края на образованието ѝ. Нургюл получи и комплект с нужните учебници и образователни материали.

Официален посетител на откриването бе Андрей Цеков, министър на районното развиване и благоустройството, който сервира поздравления към студентите и преподавателите.

" Изключително съм благополучен да видя събрани в тази зала както апостолите на познанието, по този начин и учениците, младостта и бъдещето – хората, на които разчитаме да трансформират България към по-добро и да донесат благоденствие, благополучие и развиване за всички нас ", сподели министър Цеков.

По време на церемонията по традиция бе награден първенец на випуска с грамота и парична премия в размер на 1000 лв., връчена от кмета на община Свищов доктор Генчо Генчев.

 

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР