Нуждаем се от специално изборно законодателство. Това каза в предизборното

...
Нуждаем се от специално изборно законодателство. Това каза в предизборното
Коментари Харесай

Цветан Цветанов: Нуждаем се от специално изборно законодателство

Нуждаем се от особено изборно законодателство. Това сподели в предизборното студио на телевизия „ Евроком “ Цветан Цветанов ръководител на Републиканци за България.

По думите му към 146 000 е държавна администрация, 12 000 са секционните изборни комисии в страната, в случай че разделим администрацията на комисиите това значи, че могат да бъдат разпределени по 12 члена в комисия и да упражнят действителен надзор и бистрота на изборния развой. „ Служителите от държавната администрация са грамотни и доста по виновни. Ако някой си разреши да злоупотреби и да направи манипулативен избор в изборния ден и фалшифицира протоколи той ще носи тежка административна и наказателна отговорност. В такава обстановка сме, че никой към този момент не има вяра на институциите, че когато отидеш да гласуваш, гласът ти ще бъде регистриран вярно “, съобщи Цветанов и добави, че по този метод държавната администрация би била потребна да бъде спряно феодално въздействие в общините.

„ България се нуждае от бистрота и надзор на изборния развой, по-късно опорочаване на последните избори, на което сме очевидци.Недопустимо е през днешния ден, 83-годишен човек, ръководител на 73-та секция в Пловдив да не знае за какво е там. Председателят и секретарят на СИК поставят най-важните подписи в протокола. Той не е бил на образованието преди първия тур, тъй като на първия тур е имало един юноша, който също не е знаел за какво е там. Изпадаме в един абсурд, на този възрастен човек единствената мотивация е да си подкрепи пенсията с 200 лева Представете си какъв е претекстът и до какво равнище е стигнал изборният развой в България “, сподели Цветанов.

„ Ниската изборна интензивност е явното съмнение към политиците и към претендентите за кметове, които бяха издигнати. И на балотажа има много сериозна поддръжка за „ Не поддържам никого “, което значи, че хората въпреки всичко са дейни, само че няма за кого да гласоподават “.

Цветан Цветанов акцентира, че разпоредбите не са идентични за всички и този извод си вършим предвид на всичко протичащо се и тази и предходната неделя на изборите.

Той добави, че недействителните бюлетини на първи тур - над 500 000 са действителният победител на тези избори.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР