Нуждаем се от много повече време, за да постигнем споразумение

...
Нуждаем се от много повече време, за да постигнем споразумение
Коментари Харесай

Мишел Барние: Нуждаем се от много повече време за споразумение за Брекзит

Нуждаем се от доста повече време, с цел да реализираме съглашение за Брекзит, призна през днешния ден основният европейски договарящ Мишел Барние, представен от Ройтерс.

 Мишел Барние, основен европейски договарящ за Брекзит Мишел Барние, основен европейски договарящ за Брекзит © Българска телеграфна агенция
В същото време, при започване на срещата на върха на Европейския съюз в Брюксел, Барние даде обещание, че ще се работи умерено и търпеливо по въпроса.
Мишел Барние, основен европейски договарящ за Брекзит: Работим доста през последните няколко седмици и дни и нощи с английските делегации, с цел да реализираме всеобхватно съглашение за отдръпването на Англия от Европейски Съюз. Все още не сме постигнали такова. Нуждаем се от време, нуждаем се от доста повече време. Ще продължим да работим през идващите седмици умерено и търпеливо.
Германският канцлер Ангела Меркел даде обещание да направи каквото може, с цел да помогне на Европейския съюз да реализира съглашение с Англия за Брекзита, съобщи Ройтерс.

Все още няма съглашение, призна обаче Меркел на идване за срещата на върха на Европейски Съюз в Брюксел.

Германският канцлер разгласи, че желае " положителни връзки с Англия ".
Ангела Меркел, канцлер на Германия: Щяхме да сме щастливи, в случай че договорката за излизането бе подготвена. Вместо това ние сме подготвени на 90 %. Но аз ще се заема с въпросите в добър дух и ще опитам всичко за реализиране на съглашение. Това би било най-хубавото решение и за двете страни.  Ще удължат ли преходният интервал на Брекзит с една година? Ще удължат ли преходният интервал на Брекзит с една година?
Ще има ли съглашение за Брекзит и има ли възможност преходният интервал след излизането на Англия да бъде продължен с една година? Отговорите се...

Френският президент Еманюел Макрон увери, че " не сме толкоз надалеч от договорка ".
Еманюел Макрон, президент на Франция: Постигнахме огромен прогрес за Брекзит, в този момент е време да реализираме съглашение.
Австрийският канцлер Себастиан Курц, чиято страна е ротационен ръководител на Европейски Съюз, изрази вяра за подписване на договорка " през идващите седмици или месеци ".

Себастиан Курц, канцлер на Австрия: Няма причина за драматизиране на обстановката за Брекзит, нищо не подсказва, че договарянията ще се провалят.
Той добави, че би приветствал " даже и дребна стъпка в вярната посока " на днешната среща на върха на Европейски Съюз.
 Пауза в договарянията за Брекзит, изчаква се срещата на евролидерите Пауза в договарянията за Брекзит, изчаква се срещата на евролидерите
Неочаквано аудиенция в Брюксел на английския министър по Брекзит Доминик Рааб за диалози с основния договарящ на Европейска комисия Мишел Барние. Еврокомисията организ...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР