Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит

...
Новозеландските власти са конфискували повече от три тона кокаин, открит
Коментари Харесай

УДАР по нарко мафията: Откриха 3 тона кокаин, плаващ в Тихия океан

Новозеландските управляващи са конфискували повече от три тона кокаин, открит да плува в Тихия океан, което е най-големият случай на залавяне на противозаконни опиати в страната, заяви ДПА.

Полицейският комисар Андрю Костър съобщи, че находката от 3,2 тона е на приблизителна стойност 500 млн. новозеландски $ (323 млн. американски долара).

Кокаинът е бил изхвърлен в директен пункт в интернационалните води, на шест дни корабоплаване североизточно от Нова Зеландия.

" Няма подозрение, че това изобретение нанася сериозен финансов удар по всички - от южноамериканските производители до дистрибуторите на този артикул ", сподели комисарят.



Размерът на пратката подсказва, че опиатите евентуално са били предопределени за Австралия, сподели Костър.

" Знаем, че разпространяването на всеки противозаконен опиат предизвиква големи обществени вреди, както и отрицателни здравни и финансови последствия за общностите, изключително за употребяващите опиати и техните фамилии. "

Все още не са осъществени арести и полицията работи с интернационалните сътрудници за по-нататъшно следствие, сподели Костър.



Изпълняващият длъжността инспектор на митническата работа на Нова Зеландия Бил Пери съобщи, че находката е резултат от съдействието на митническата работа с полицията и Силите за защита на Нова Зеландия.

" Самият мащаб на това изземване значи, че кокаинът на стойност над половин милиард $ ще бъде изваден от послание ", сподели той.

Предишното залавяне на най-голямо количество опиати в Нова Зеландия беше през 2022 година, когато бяха конфискувани 613 кг метамфетамини.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР