Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн съобщи, че локдаунът в най-големия град

...
Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн съобщи, че локдаунът в най-големия град
Коментари Харесай

Нова Зеландия удължи локдауна в най-големия град в страната

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн заяви, че локдаунът в най-големия град в страната Окланд ще остане в действие още две седмици, съобщи Ройтерс.

Страната се бори да овладее разпространяването на разновидността Делта на ковид.

Няма да има промени в ограничаващите ограничения, наложени в Окланд към този момент повече от две месеца, сподели Ардърн на конференция и акцентира, че ограничаващите ограничения в Окланд са най-строгите измежду страните от Организацията за икономическо съдействие и развиване - бизнесът работр отдалечено, учебните заведения са затворени, жителите на града (1,7 милиона) имат право да се виждат с близки и родственици навън при съблюдаване на обществена отдалеченост и ограничение на контактите до две семейства или 10 души, добави тя, представена от ДПА. Строгата карантина бе наложена след регистрирането на един случай на коронавирусна зараза на 18 август. Броят на инфектираните в Окланд доближи към този момент 2005 души.

Ще се облекчат обаче рестриктивните мерки в прилежащия Северен регион , където децата ще могат да се върнат на учебно заведение, а бизнесът да отвори за клиенти.

В петък Ардърн ще разгласи нова система от ограничения за справяне с коронавирус, в това число слагането на доста високи цели във имунизационната акция. Около 85 % на популацията на Нова Зеландия, което предстои на имунизация, е получило първа доза, а 66 на 100 от новозеландците са изцяло имунизирани . При население от 5 милиона страната е съобщила за към 4600 случая на коронавирус и 28 умряли от началото на пандемията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР