Новозаразените с COVID-19 в Австралия достигнаха рекордно ниво за трети

...
Новозаразените с COVID-19 в Австралия достигнаха рекордно ниво за трети
Коментари Харесай

Австралия не спира да чупи COVID-19 рекорди, гняв заради допускането на Джокович

Новозаразените с COVID-19 в Австралия доближиха рекордно равнище за трети следващ ден през днешния ден, което в допълнение натоварва болничните запаси и центровете за тестване, до момента в който публичният яд нараства поради оправянето с бързо разрастващата се зараза, провокирана от ковид разновидността " Омикрон ", съобщи " Ройтерс ".

Мнозина австралийци, които към този момент са недоволни от дългите опашки в публичните центрове за тестване и дефицита на домашни проби, бяха в допълнение ядосани, когато се появи новината, че тенисист номер едно Новак Джокович е получил здравна " зелена светлина " да влезе в страната.

Премиерът Скот Морисън, под напън при започване на година на избори, се опита да увери гласоподавателите, че неговата дясноцентристка коалиция държи обстановката под надзор, като в същото време държи непоколебим надзор бюджетните разноски.

" Тук няма сребърни патрони ", сподели Морисън пред кореспонденти преди съвещанието на националния кабинет, групата от федерални, щатски и териториални ръководители, натоварени да се оправят с пандемията.

" Трябва единствено да работите с казуса, да го работите дружно и да го преодолеете. "

Властите оповестиха за рекордните 64 774 нови случая, множеството в Нов Южен Уелс и Виктория, най-гъсто обитаемоте щати в страната. Това елементарно надвиши националния брой от предходния ден от към 47 800.

Общият брой на инфектираните набъбна над 50 пъти от към 1200 от края на ноември, когато беше открит първият случай на Omicron в страната.

Хората, признати в лечебни заведения в Нов Южен Южен Уелс и Виктория, са се нараснали с 10% през предходния ден и управляващите предизвестиха, че тези числа ще се покачат в допълнение през идващите няколко седмици.

" Предстоят ни няколко предизвикателни седмици ", сподели пред кореспонденти заместник-министърът на опазването на здравето на NSW Сюзън Пиърс.

Бързото повишаване на случаите през последните седмици докара до дълги опашки в обществено финансираните центрове за PCR тестване. Това накара управляващите да помолят хората да търсят PCR проби единствено в случай че са симптоматични, което от своя страна докара до дефицит на бързи антигенни проби, които могат да се употребяват вкъщи, само че би трябвало да бъдат закупени на частно място.

Морисън, който би трябвало да свика федерални избори преди май, изключи субсидирането на по-голямата част от комплектите за тестване вкъщи, базирайки се на нараснала роля на " персоналната отговорност ".

Очаква се някои държавни водачи да притиснат Морисън на съвещанието на кабинета в сряда да субсидира бързи проби за антиген.

Властите също по този начин подложиха на остри рецензии решението за даване на Джокович, който отхвърли да разкрие статуса си на имунизация, само че преди този момент съобщи възражението си против наложителните ваксини, здравно изключение за присъединяване в шампионата от Големия шлем на Australian Open.

Решението провокира неодобрение в обществените медии и рецензии от други спортисти, медицински експерти и законодатели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР