Новото тази година е, че благодарение на това, че Министерството

...
Новото тази година е, че благодарение на това, че Министерството
Коментари Харесай

МВР започва акции срещу купения вот

" Новото тази година е, че с помощта на това, че Министерството на защитата ни подкрепя по-активно при опазването на границата можем да включим обилни сили на жандармерията тази седмица и те ще стартират интензивни полицейски интервенции на територията на цялата страна. Те ще са превантивни и ориентирани към изборния ден. "

Това изясни в предаването „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия служебният вицепремиер и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев. Опитът ни е забележителен, силите ни са готови, нямаме никакви терзания във връзка с изборния развой, уточни той.

Правомощията на Министерството на вътрешните работи (МВР), свързани с изборите, се свеждат до запазване на публичния ред, защита на машините, защита на всички материали, които се транспортират до всяка районна изборна комисия, оттова до секционната, напомни Иван Демерджиев. 

Той съобщи още, че Министерство на вътрешните работи не работи като наказателен орган, а си прави работата. „ Всеки, който е хванат в България по формулировка споделя, че е репресиран. За положително или за неприятно, някои от арестуваните са членове на политически партии “, разяснява министърът.

„ Този път имаме доста повече оперативна работа, това е предварителната работа с престъпен контингент, който взе участие по изборите. Засили се в пъти тази работа и надлежно резултатите са налице “, сподели Иван Демерджиев. " С оперативна интервенция и от данните по места, Министерство на вътрешните работи е открило, че един избирателен глас доближава до 150 лв. ", означи още министърът на вътрешните работи. 

„ Изключително изобретателни са хората, които се пробват да манипулират настройката на гласоподавателите. Корпоративният избор е водещ по отношение на този на чистото предаване на пари от ръка на ръка. Засиленото полицейско наличие явно възпира този развой по непосредствено предаване на пари и се търсят способи той да бъде заобиколен или заплащането да бъде отсрочено във времето “, означи Иван Демерджиев. 

Той уточни още, че са дейни някои общински управи по места, също някои притежатели на огромни търговски сдружения, които имат хиляди чиновници. 

Министерство на вътрешните работи следи тези процеси, от време на време те се движат по ръба на закона - реагираме тогава, когато преминат границата, изясни министърът. 

Според него за момента сумата от 150 лв. е най-високата, която се регистрира за пазаруването на гласове. „ Интересното е, че от време на време се разделя на части. За някои хора явно това са търговски връзки, тъй че има предварителни заплащания, междинни заплащания и дефинитивни заплащания, които постоянно са изнесени след изборния ден “, изясни министър Иван Демерджиев. 
 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР