Новото талибанско правителство на Афганистан предупреди, че ако санкциите срещу

...
Новото талибанско правителство на Афганистан предупреди, че ако санкциите срещу
Коментари Харесай

Талибаните плашат света с икономически бежанци

Новото талибанско държавно управление на Афганистан предизвести, че в случай че глобите против страната останат в действие, може да се стигне до потоци от стопански бежанци, съобщи Франс прес.

Министърът на външните работи Амир Хан Мутаки съобщи пред западни дипломати, по време на срещите им през последните дни в Доха, че "отслабването на афганистанското държавно управление не е в безстопанствен интерес, защото може непосредствено да се отрази на света и на неговата сигурност и да докара до икономическа миграция на хора, искащи да изоставен Афганистан ", се споделя в изказване на талибанското държавно управление, оповестено късно нощес.

Талибаните съумяха през август да смъкват от власт поддържаното от Съединени американски щати афганистанско държавно управление и оповестиха, че основават Ислямско емирство Афганистан.

Международната общественост обаче вкара наказания против талибанския режим, което докара до съществени стопански проблеми за централноазиатската страна.

Европейските страни се притесняват, че при срутване на афганистанската стопанска система огромен брой афганистански мигранти ще потеглят към Европа, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР