Новото ръководство на министерството на икономиката е подало сигнал в

...
Новото ръководство на министерството на икономиката е подало сигнал в
Коментари Харесай

КЗП: Има опит за оказване на политически натиск върху комисията

Новото управление на министерството на стопанската система е подало сигнал в инспектората за какво Комисията за отбрана на потребителите е правило инспекции за продажба на божествен газ, както и за наблюдаване на цените на артикули от първа нужда.

" И двете неща са в компетенциите на КЗП по закон. Това е неповторима обстановка в страната - да ни питат за какво си вършим работата. Виждаме в това политически напън ", алармира ръководителят на комисията Иван Френкев пред публицисти.

Той вижда политически напън в дейностите на новия длъжностен министър Никола Стоянов.

" Ние не можем да се месим в ценообразуването, тъй като имаме пазарна стопанска система, само че сме длъжни да вършим инспекции на стоките при съществуване на антикризисни ограничения, както и да следим дали промоциите са вярно оповестени ", изясни Френкев.

Относно инспекциите за продажба на божествен газ той разясни, че след приемането на измененията в Закона за протекция на детето, с които беше неразрешена продажбата на божествен газ на лица под 18 години, контролът за съблюдаване на закона е минал в Министерството на здравеопазването. Преди това обаче този надзор беше поверен на КЗП, а и в този момент комисията има пълномощия да ревизира сигурността на стоката, както й е вменено по закон.

345 инспекции за райския газ е направила КЗП - в магазини, заведения и нощни заведения, в това число по Черноморието. Миналата седмица даже е имало случай за продажба на продукта в магазин за заеми. За нарушаванията ще бъде сигнализирано здравното министерство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР