Новото правителство на Гърция, което пое управлението на държавата през

...
Новото правителство на Гърция, което пое управлението на държавата през
Коментари Харесай

Атина ще съблазнява богати чужденци

Новото държавно управление на Гърция, което пое ръководството на страната през юли, се пробва да притегли вниманието на богати задгранични вложители. Това ще стане посредством огласената на 7 ноември нова данъчна рамка "временно жителство ", която би трябвало да бъде гласувана до края на ноември и която е част от по-обширна данъчна промяна.

Според този проект вложителите, които предпочетат да се реалокират в Гърция, би трябвало да внесат еднократно плосък налог от 100 хиляди евро плюс по 20 хиляди евро за всеки член от фамилията си. Те ще би трябвало да прекарват по 183 дни в годината в южната ни съседка и да влагат най-малко 500 хиляди евро в националната стопанска система през първите три години от престоя си. Срокът на програмата е 15 години.

За вложителите, които са подготвени да вкарат 1.5 млн. евро в гръцки активи, данъчната тежест ще бъде понижена на половина. За инвестиции от 3 млн. евро тя ще падне до 25 хиляди евро. Специална уговорка "дядо " ще пази "правоимащите " от промени на политиката при промяна на държавните управления.

Отделно предложение, което цели да притегли повече компании на гръцка територия, планува 15% еднократен налог при практикуване на варианти, вместо облагането им като трудов приход и при даването им като премиално заплащане. Този "опционен " проект цели да подтиква вложенията в софтуерния бранш, да редуцира налозите на старшите мениджъри и да ги окуражи да се открият в Гърция, като в същото време спре приключването на мозъци.

Администрацията на премиера Кириакос Мицотакис ще гони 2.8% стопански напредък през идната година - ниво, което кредитори и финансови институции правят оценка като постижимо. Кабинетът към този момент деблокира огромния план Hellinikon (който планува трансформирането на необработен терен за летище в интегриран неподвижен парцел, на който ще се построи първокласен хотел, места за увеселителни мероприятия, конгресен център и казино), издаде разрешителни на канадската компания за злато и базови метали - "Елдорадо голд корп. " - да влага в сверената част на страната и възнамерява да реализира с бързи темпове приватизационната си стратегия.

Атина обаче би трябвало да постави много по-активни старания, с цел да "лъсне " имиджа си на другар на бизнеса. Основното предизвикателство е да се привлекат вложения, които да основават работни места. Преди дълговата рецесия в страната размерът на закрепените финансови инвестиции бяха в размер на 20.6% от Брутният вътрешен продукт на страната, до момента в който през 2020-а упованията са те да доближат 13.1% от Брутният вътрешен продукт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР