Новото правителство на Австралия в четвъртък официално се ангажира с

...
Новото правителство на Австралия в четвъртък официално се ангажира с
Коментари Харесай

Австралия се ангажира да намали парниковите емисии с 43%


Новото държавно управление на Австралия в четвъртък публично се ангажира с по-амбициозна цел за понижаване на парниковите газове от 43% до края на десетилетието в осъществяване на основно предизборно заричане, оповестява Асошиейтед прес.

Предишното консервативно държавно управление беше свалено от гласоподавателите на изборите на 21 май, откакто се придържаше към обещанието от седем години да понижи излъчванията на Австралия единствено с 26% до 28% под равнищата от 2005 година до 2030 година

Премиерът Антъни Албанезе съобщи, че е писал до изпълнителния секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменението на климата Патриша Еспиноза Кантелано, с цел да я осведоми за новата цел на Австралия до 2030 година

Албанезе сподели, че законодателството за закрепване на новата цел в закон ще бъде показано в новия парламент, който ще заседава за първи път на 26 юли. Целта обаче не зависи от утвърждението на Народното събрание.

Инвестициите в енергийния бранш на Австралия бяха арестувани през деветте години на власт на предходното държавно управление заради неуспеха на администрацията да се споразумее за политика в региона на климата, сподели Албанезе.

" Това, за което бизнесът плаче, е сигурността на вложенията ", сподели Албанезе. " Сигурността, че би трябвало да влагат в по-дълъг интервал от време от политическия цикъл от три години. "

Австралия е един от най-големите експортьори на въглища и полутечен природен газ в света, което прави намаляването на зависимостта от изкопаеми горива политически проблем. Предишното държавно управление беше необятно считано за изоставащо измежду богатите страни в битката с изменението на климата.

Съединените щати се ангажират да понижат излъчванията с сред 50% и 52% под равнищата от 2005 година до 2030 година Англия се ангажира да понижи излъчванията с 68% под равнищата от 1990 година

Ангажиментът за 2030 година идва, защото огромна част от популацията на Австралия е изправено пред покачващите се цени на електрическата енергия и газа, дължащи се частично на войната сред Русия и Украйна.

Големи елементи от Югоизточна Австралия са изправени пред опасността от спиране на електрозахранването заради редица аргументи, в това число извънредно студено начало на зимата в Южното полукълбо и непланирани спирания на застаряващите генерации, работещи с въглища, които ще бъдат изключени в границите на години и не се поддържат съответно.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР