Новото попълнение на Ювентус Адриен Рабио днес направи първата си

...
Новото попълнение на Ювентус Адриен Рабио днес направи първата си
Коментари Харесай

Рабио не пропусна шанса да зачекне ПСЖ

Новото попълнение на Ювентус Адриен Рабио през днешния ден направи първата си изява като футболист на торинския гранд. Неговият брифинг при представянето, както можеше и да се чака, не мина и без разискване на сложните му последни месеци в неговия роден ПСЖ.

24-годишният халф не се посвени да приказва обществено за първи път по тематиката и да подчертае, че Ювентус е стъпка нагоре в неговата кариера. Припомняме, че Рабио беше изваден от състава на парижани от януари до края на сезона поради твърдите отводи да възобнови изтичащия си договор. Именно последния разреши на Юве да го притегли като свободен сътрудник.

„ Трябва да кажа, че последните 6 месеца бяха сложин. В състезателен проект сходни неща са вероятни, по тази причина бях напълно готов”, разяснява Рабио при представянето си в Юве.

„ Тази глава (ПСЖ – б.р.) към този момент е затворена, в този момент стартира ново и доста хубаво премеждие. Наистина се надявам да дам най-хубавото и по тази причина искам да оставя предишното зад тила си.”

„ Бих желал да бях завършил тази предходна глава от историята по по-добър метод, само че това не зависеше единствено от мен. В последна сметка нещата се развиха по метода, по който се развиха.”

„ Леонардо (спортният шеф на ПСЖ – б.р.) се свърза с моя сътрудник. Той се показа и искаше да разбере по какъв начин стоят нещата, само че по този начин и не получих каквато и да било оферта. От ПСЖ не направиха никакъв опит да ме задържат, а той очевидно разбра, че времето ми в ПСЖ е завършило.”

„ Трябва да призная, че идването ми тук стана допустимо едвам напълно неотдавна. Всичко се разви доста бързо, би трябвало да призная, тъй като постигнахме съглашение за къс период. Нямахме никакви проблеми.”

„ Колкото до великите французи, които са играли тук, този клуб има страхотна история. Надявам се и аз да оставя своя отпечатък. Блес Матюиди игра с мен в ПСЖ в границите на няколко години, тъй че бързо започнахме да се разбираме. Вярно е, че аз съм новакът, а тук има други футболисти със същата роля.”

„ Такива неща се случват, било то с Блес или някой различен. Това не трансформира нашето ужасно другарство.”

„ Определено Ювентус е огромен и влиятелен клуб. Това значи, че те имат по-значителен интернационален опит, въпреки и в последните години да има проблеми в Шампионската лига. И все пак те постоянно играеха във финалните стадии. По тази причина, персонално мое мнение, те се намират едно равнище по-високо от ПСЖ и това ме накара да взема своето решение.”

„ Работих доста с ПСЖ и мога да кажа, че Шампионската лига не е шампионат, в който успяваш единствено за една нощ. Колкото до Юве, пристигнах тук, с цел да дам най-хубавото и да оказа помощ на тима да реализира своите цели. Шампионската лига е най-важната измежду тях”, добави Рабио.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР