Новото попълнение на ЦСКА 1948, Октавио Мантека, даде ексклузивно интервю

...
Новото попълнение на ЦСКА 1948, Октавио Мантека, даде ексклузивно интервю
Коментари Харесай

Октавио Мантека пред Efirbet: Наслаждавах се най-много на работата със Сеедорф, искам да стана шампион с ЦСКА 1948 -

Новото попълнение на ЦСКА 1948, Октавио Мантека, даде извънредно изявление за уеб страницата. Атакуващият полузащитник призна, че е впечатлен от организацията и упоритостта на „ алените “ и акцентира, че мечтае да стане първенец на България с този отбор в близкото бъдеще.

Бразилецът се върна и към времето, когато е бил част от съставите на Фиорентина и Ботафого. Той показа, че е било сюреално чувството да дели съблекалня със международни звезди като Хуан Куадрадо и Марио Гомес. Халфът отличи и нидерландската легенда Кларънс Сеедорф като най-взискателния експерт, с който е работил за момента.

Здравей, Октавио! Сезонът стартира със страхотна победа за ЦСКА 1948 против Левски. Зареди ли ви с още повече самочувствие този триумф?

Да, това беше доста сложен мач. Играхме с човек по-малко в продължение на 45 минути. Това беше първият ми мач с екипа на ЦСКА 1948 и спечелихме значима победа. Надявам се и в идващите мачове да продължим по този метод и да имаме опция и да играем по-настъпателно.

Изглеждахте като същински колектив по време на целия мач. Това ли изисква от вас Любо Пенев?

Да, всеки ден той изисква от нас дисциплинираност. Пенев желае да сме компактни на терена. Дори и когато останахме с човек по-малко бяхме сплотени на терена и не се подадохме на напрежението. Направихме мощен мач, тъй като Левски има страховит тим. Ние обаче работихме като същинско семейство. Вкарахме след контра и задържахме задатъка до края.

Колко прецизен е Пенев на подготвителния терен?

Той е огромен експерт. Иска всеки ден да сме на равнище. Това ни оказва помощ на терена, само че и ни оказва помощ в живота като цяло. По време на всяка подготовка се раздаваме, с цел да може когато пристигна съответният мач, да му се насладим.

Колко високо желаете да стигнете в класирането през сезона?

Имаме доста добър тим, само че има и други доста мощни сформира като ЦСКА – София, Лудогорец, Левски, Ботев Пловдив. От тази позиция се опитваме да не слагаме кой знае какво напрежение върху себе си. Ще гледаме мач за мач и ще забележим какво ще се случи. Имаме капацитет за мощен сезон, за топ 3, а за какво не и с цел да се борим за продобиване на Купата. Ще забележим в края на сезона какво ще реализираме.

Кое те накара да дойдеш в клуба?

Имах две срещи с президента. Той ми описа за клуба. Предложи ми отлични условия и това ме накара да се съглася. Много играчи говореха положителни неща за ЦСКА 1948 и съм благополучен за направения избор.

Какво ти прави най-силно усещане в ЦСКА 1948, откогато мина в отбора?

За мен организацията е на доста високо равнище. Имаме всичко, от каквото се нуждаем – подготвителна база, положителни треньори и изцяло професионално отношение. Това ме сграбчи незабавно. Мисля, че в отбора се работи на по-високо равнище, в сравнение с в предходните клубове, в които съм бил.

Имаш две години и половина зад тила си в България. Харесва ли ти животът и футболът тук?

Да, живял съм в Стара Загора, в квартал Надежда в София, а в този момент към този момент и в центъра на София. И в трите случая повеждам изцяло друг живот, само че мисля, че се приспособих добре. Харесва ми България, на жена ми също ѝ подхожда, синът ми също е доста благополучен тук. Харесва ми страната, имам 3-годишен контракт с ЦСКА 1948. Всичко обаче може да се случи във футбола. За момента съм доста удовлетворен от престоя си.

С кое ти беше най-сложно да свикнеш в самото начало на престоя си тук?

Езикът се оказа огромно затруднение, защото той е много комплициран и друг за мен, като бразилец. Не всички хора приказват британски в България. Въпреки всичко, аз съм от Бразилия, тъй че не ми беше чак толкоз мъчно да привикна с живота.

Играл си с доста положителни играчи по време на престоя си във Фиорентина, в това число Хуан Куадрадо и Марио Гомес. Какво беше чувството да си в един тим с такива играчи?

Когато пристигнах във Фиорентина беше като компютърна игра за мен, защото бях гледал тези играчи единствено по тв приемника. Всички обаче ми помагаха доста, в това число и треньорът Монтела, който ме приготви доста добре в тактическо естество.

Ако би трябвало обаче да избера един човек, с който обичах да работя, това беше Кларънс Сеедорф. Той те изстисква и те кара да покажеш 100% от опциите си във всяка подготовка. Може би по тази причина е спечелил толкоз пъти Шампионската лига. Манталитетът му е на доста високо равнище.

В предходно изявление беше споделил, че работата в отбрана под управлението на Винченцо Монтела е била проблем за теб. Разговаряли ли сте с Пенев по тематиката?

Да, Монтела искаше да играя в отбрана. Бях млад тогава и той искаше да ме научи по какъв начин да се пазя, даже ме сложи на десния бек в някои моменти. Израснах доста тактически. Тогава започнах да се състезавам основно в мачовете за Купата на Италия, само че нямах шанс, защото тъкмо в този миг получих травма и не можех да играя дълго време.

Ти си доста офанзивно надъхан състезател и това се появи с головете ти за Локо София предишния сезон. Афинитетът ти в тази тенденция ли е основно – да асистираш и да вкарваш?

Искам постоянно тимът да върви напред и да печелим. Не ме интересува толкоз доста кой бележи, в случай че най-после взимаме трите точки. Започнахме със страхотна победа, само че следва да забележим какво ще се случи напред.

Миналата година беше звезда за Локо София и се отличи с доста значими голове. Имаш ли съответна цел за попадения и през този сезон?

През миналия сезон вкарах 9 гола, което беше доста положително достижение. Сега обаче сме при започване на новата акция и не желая да се товаря с несъразмерни упования в това отношение. Мисля, че в случай че стигна границата от 4 гола, това би ме задоволило изцяло!

Октавио, към края към този момент – какво си пожелаваш в персонален и професионален проект до края на годината?

Имам една фантазия – да стана първенец на България и то с ЦСКА 1948. Защо не и да спечелим Купата на България? Най-вече обаче желая да стигнем до купата.

Мечтаеш ли за излизане в чужбина един ден още веднъж?

Разбира се, всеки състезател се цели в тази посока. Първо обаче би трябвало да си свърша работата тук, с цел да ме виждат огромните клубове. След това бих желал да отида в Серия А, в белгийското състезание или в бразилската Серия А. Това е фантазията на всеки играч.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР