Новото фамилно име е книга 2 от неаполитанската тетралогия на

...
Новото фамилно име е книга 2 от неаполитанската тетралогия на
Коментари Харесай

Елена Феранте се завръща у нас с Новото фамилно име

" Новото фамилно име " е книга 2 от неаполитанската тетралогия на мистериозната италианска писателка Елена Феранте.
Елена и Лила са доста повече от приятелки или даже сестри – животът на всяка от тях като че ли зависи и се развива като функционалност от живота на другата. Във втората част на тетралогията пътищата им обаче се разделят. Красивата Лила, талантлива с невероятен разум и артистични заложби, се омъжва за богат притежател на магазин. Елена продължава образованието си и развива емфатичен усет към интелектуални занимания. „ Новото фамилно име” е разказ, богат на събития и непредвидени обрати. Една от двете героини ще изживее бурна обич с привлекателния студент Нино, който познават от дребни. Една от двете ще се окаже надарена писателка и ще разгласява разказ. Животът и на двете ще се промени вечно в години на шеметно израстване и разкъсващи душевни терзания.
„ Писателката Елена Феранте може и да стои в сянка, само че неаполитанската й поредност романи ще остане като съвременна класика, която ще се препрочита още доста години. “
Сп. „ Лир “
Очаквайте третата и четвъртата книга от поредицата: „ Тези, които си отиват и тези, които остават “ и „ Историята на изгубеното дете “.
Вероятно родена в Неапол през 1943 година, италианската писателка с малко евентуалното име Елена Феранте поддържа връзка с читателите си единствено посредством своите издатели, които се боят, че в случай че разкрият самоличността й, тя ще престане да написа. Елена Феранте е създател на 9 романа. Свръхуспехът обаче настава, когато слага началото на неаполитанските си романи със международния бестселър „ Гениалната приятелка” (ИК „ Колибри “, 2016), номиниран за интернационалната дъблинска литературна премия, от който за по-малко от две години са продадени 5,5 милиона екземпляра! През 2016 година, когато излиза „ Новото фамилно име “, втората книга от неаполитанската тетралогия, сп. „ Тайм “ включва авторката в листата на стоте най-влиятелни персони. А „ Историята на изгубеното дете “, четвъртият разказ от поредицата, е почетен със Златен орден на Независимите издатели и е номиниран за Ман Букър Интернешънъл. Две от книгите на Феранте са филмирани. Подготвя се ефирен филм от 32 серии по тетралогията с основен сценарист писателят Франческо Пиколо.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР