Новото дете чудо на професионалния тенис Карлос Алкарас завърши историческата

...
Новото дете чудо на професионалния тенис Карлос Алкарас завърши историческата
Коментари Харесай

Феноменът Алкарас продължава да твори тенис история

Новото дете знамение на професионалния тенис Карлос Алкарас приключи историческата си седмица в Мадрид с купата от " Мастърс " шампионата пред родна аудитория в испанската столица. Във финала на централния корт " Маноло Сантана " младежът, който в четвъртък навърши 19 година, разруши международния №3 Александър Зверев с 6:3, 6:1 и завоюва втората си купа от категория " АТР 1000 ".

За феноменалния испанец това беше трета поредна победа над състезател от Топ 5, откакто на 1/4-финалите в петък отстрани своя детски кумир и сегашен №4 в света Рафаел Надал с 6:2, 1:6, 6:3, а на 1/2-финалите през вчерашния ден съкруши и водача в ранглистата Новак Джокович с 6:7 (5), 7:5, 7:6 (5).

" Чувствам се отлично, че съумях да победя тези играчи - показа първенецът. - Да печеля против двама от най-хубавите тенисисти в историята и след това против третия в света... Бих споделил, че това е най-хубавата седмица в живота ми. Аз съм на 19 години, което съгласно мен е ключът да мога да играя дълги и тежки мачове в поредни дни. Чувствам се ужасно физически. "

Общо това беше седми следващ триумф на Алкарас против тенисист от Топ 10, който ще му донесе ново върхово класиране за самия него - нанагорнище с три позиции до рекордното в кариерата му 6-о място при утрешното възобновяване на класацията на професионалната асоциация (АТР).

Също по този начин Карлос стана първият играч с четири извоювани шампионата от началото на 2022 година, откакто към този момент победи на " АТР 250 " в Рио де Жанейро (Браз) през февуари, на " Мастърс " в Маями (САЩ) при започване на април и на " АТР 500 " в Барселона предходната седмица.

С купите от Маями и Мадрид Алкарас се трансформира във втория най-млад тенисист с два трофея от категория " АТР 1000 " след Надал, спечелил шампионатите в Монте Карло и Рим през 2005 година, преди да навърши 19. С общо пет трофея в кариерата си младият испанец отстъпва по възраст също единствено на именития си съотечественик, който в този миг от развиването си към този момент има седем извоювани шампионата (2004-2005).

" Искам да поздравя Карлитос. Точно в този миг ти си най-хубавият тенисист в света - обърна се Зверев към своя противник по време на церемонията по награждаване в Мадрид довечера. - За тениса е ужасно, че имаме по този начин нова суперзвезда, която ще завоюва доста трофеи от Големия шлем и ще бъде №1 в света. И мисля, че ще завоюва този шампионат още доста пъти. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР