Новото актуализирано издание на Всичко започва от детството от Стела

...
Новото актуализирано издание на Всичко започва от детството от Стела
Коментари Харесай

Любовта не бива да се дава като награда

Новото обновено издание на " Всичко стартира от детството " от Стела Даскалова разгласява ИК " Сиела ". Авторката дава значими рекомендации на родителите по какъв начин да предотвратят бъдещите проблеми на детето, като избегнат постоянно срещани неточности в метода си към него още в ранна възраст. Сред тематиките, които Даскалова визира, са толерантността, разбирането, любовта и фамилният уют, доверието, превъзмогването на страховете - от родителите, от неуспеха, от гибелта.

Любовта и всеотдайността на майката и бащата, счита авторката, са от основно значение за вярното развъждане на всяко дете. В началото на книгата Даскалова добавя: " Разликата сред безусловната обич и условната е голяма. Когато любовта се дава като премия за положително държание, детето остава с усещането, че е обичано единствено при избрани условия и че в случай че не поставя специфични старания, не заслужава да бъде обичано. Това разбиране образува ниска самокритика и липса на самоуважение. Когато порасне, това дете най-вероятно ще бъде несигурно и ревностно в любовните си връзки, тъй като в никакъв случай няма да е умерено, че заслужава единствено по себе си да бъде обичано. Същевременно няма да има вяра, че е способно да реализира огромен триумф и да бъде харесвано от хората. Всичко това ще пречи на неговото благополучие... "

Книгата съдържа и над 150 трогателни и мъдри детски отзиви за всичко, което вълнува малчуганите - за щастието и фантазиите, за страховете, за компликациите в връзките с родителите, за родителската експанзия, за потребността от обич и схващане.

Стела Даскалова е авторка на " Какво се случва с любовта? Капаните на нашите убеждения " и на още една доста сполучлива книга по тематиката: " Всяко дете е воин. Важни уроци, които не се учат в учебно заведение ". Основната сила, която сплотява и трите й книги, е любовта във всичките й измерения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР