Новото 50-о Народно събрание се събира за първото заседание. То

...
Новото 50-о Народно събрание се събира за първото заседание. То
Коментари Харесай

Първото заседание на 50-ото Народно събрание

Новото 50-о Народно заседание се събира за първото съвещание. То ще бъде намерено от най-възрастния народен представител - 73-годишният Силви Кирилов от " ИТН ".

След клетвата на новите 240 депутати те би трябвало да изберат ръководител и заместник-председатели на Народното събрание.

ГЕРБ разгласи преди ден, че и че в случай че не получи поддръжка ще се откаже от договаряния за сформиране на ново държавно управление.

От думите на Бойко Борисов след среща с парламентарната група във вторник се разбра, че той чака поддръжка от ПП-ДБ, които да се реваншират поради кабинета " Денков - Габриел ".

Формацията обаче отхвърли да поддържа номинацията на Назарян. Отказ да я поддържат обявиха авансово и от Българска социалистическа партия.

След образуването на парламентарните групи президентът би трябвало да организира съвещания със седемте обединения в 50-ото Народно заседание и да връчи мандат най-голямата парламентарна група - ГЕРБ - Съюз на демократичните сили.

Най-голямата политическа даде ход в понеделник на съвещания за сформиране на кабинет, само че Движение за права и свободи и Има Такъв Народ бяха единствените парламентарни сили, които се отзоваха на поканите на партията за диалози на във формата, препоръчан от ГЕРБ.

ПП-ДБ, " Възраждане " и Българска социалистическа партия отхвърлиха, а от най-малката партия ``Величие`` упорстваха за лидерска среща с Бойко Борисов.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР