Новосъздадената отборна надпревара United Cup даде старт на новия тенис

...
Новосъздадената отборна надпревара United Cup даде старт на новия тенис
Коментари Харесай

Андреев и Топалова впечатлиха, но не успяха да спрат Циципас и Сакари за нов гръцки успех

Новосъздадената отборна конкуренция United Cup даде старт на новия тенис сезон в двете професионални тенис вериги - ATP и WTA, като имахме опцията в първите два дни на надпреварата да следим България в конфликт против Гърция от група " А ". За страдание, родните ни национали в лицето на Изабелла Шиникова, Григор Димитров и Виктория Томова инкасираха провали в първите три срещи от балканското дерби, което предреши крайния излаз на дуела в интерес на южната ни съседка.

Впоследствие Димитър Кузманов излезе на корта за борбата на вторите ракети при мъжете против Михаил Перволаракис и употребява шанса си да срещне по-нискоранкиран противник, с цел да донесе историческа първа българска победа на United Cup, наваксвайки част от изоставането ни до 1:3, директно след което във фиктивен мач на смесени двойки ни предстоеше да гледаме българските дебютанти в шампионата - Адриан Андреев и Гергана Топалова, на които доверие гласоподава капитанът ни Григор Димитров. Съперниците на младите ни гении от страната на елините бяха двете звезди в противниковата селекция - Стефанос Циципас и Мария Сакари, против които българите получиха опцията да се допрян до най-хубавите в спорта и въпреки да позволиха проваляне в поредни сетове с 4:6 4:6, което оформи крайното 4:1 победи в интерес на Гърция, то позитивните знаци от представянето на нашенците не липсваха.

В началото на дуела терзанието да играеш на най-голямата сцена в тениса несъмнено беше обзело родния ни тандем, като нерешителността на българите в някои обстановки им изигра неприятна смешка и на бърза ръка при първата отмора Циципас/Сакари се отдръпнаха с задатък от два пробива. В идните минути обаче в прорез с видяното досега, международната номер 6 се скова неколкократно на линията за начален удар, като направи две двойни неточности и разреши под слогана на положителната игра на мрежата от страна на Адриан, нашенците да понижат изоставането си. Отговорът на гръцкото дуо не закъсня и те стремително възвърнаха водачеството си от два брейка разлика, което след подобен процес на събитията от по-рано в срещата при сервис на Сакари, още веднъж беше редуцирано, а напъните на българските гении им донесоха четири гейма на сметката в откриващия сет, който беше присъединен в актива на представителите на топ 10.

Със старта на втората част елините още веднъж си върнаха игровото преимущество на корта, като неприятно усещане правеха честите случаи, в които Циципас пласираше ударите си по посока телата на родните ни състезатели, но това надалеч не попречи на противниците ни да поведат с ранен пробив задатък. Впоследствие Андреев съумя да завоюва подаването си на нула, преди нови мощни мигове на гръцкия тандем да значат удвояване на преднината. Застанала на начален удар за успеха, Сакари се провали, при което изтънчено осъществяване на Топалова по правата, спечелило ѝ овации от Стефанос, задържа нашенците в мача, откакто единият брейк беше наваксан. След последвалата отмора обаче точно Циципас имаше задачата да сервира, при което се оправи безупречно с това да постави точка на разногласието.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР