Новороденото момченце, на което лекари от Националната кардиологична болница, поставиха

...
Новороденото момченце, на което лекари от Националната кардиологична болница, поставиха
Коментари Харесай

Нова операция предстои на бебето, спасено чрез сложна интервенция в София

Новороденото момченце, на което лекари от Националната кардиологична болница, сложиха стенд в аортата, се възвръща сполучливо. На 21 септември - 32 дни след раждането, екип на болничното заведение извърши комплицираната намеса, с която беше избавено бебето с вродена малформация.



В студиото на Българска национална телевизия “Денят стартира ” за организацията на интервенцията, за работата на екипа и всички, които са взели участие в спасяването на дребния Матей, за хода на неговото възобновяване приказва проф. Анна Кънева – шеф на Клиниката по детска кардиология в НКБ. По думите ѝ бебето е добре и се отглежда в болница " Надежда " и когато доближи 2,5-4 кг ще има още една интервенция.

Вродените сърдечни малформации са чести и по този начин е в целия свят - 1% от новородените се раждат с вродени сърдечни малформации, сподели тя и добави: Детската кардиология не е едноактна пиеса, това е едно зрелище, в което вземат участие извънредно доста хора, които би трябвало да работят в доста тясна колаборация - това са диагностиците, интервенционалистите, детските кардиолози, анестезиолозите.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР