Новоразработено лекарство се оказва ефективно срещу тежки усложнения на COVID-19,

...
Новоразработено лекарство се оказва ефективно срещу тежки усложнения на COVID-19,
Коментари Харесай

Открито е ново лекарство за лечение на коронавируса! Как работи то?

Новоразработено лекарство се оказва дейно против тежки затруднения на COVID-19, считани за рискови като белодробното съдово увреждане и образуването на оток, излиза наяве от обява в Nature Chemical Biology. Препаратът е дело на учини от Университета в Илинойс е бил тестван върху няколко разновидността на SARS-CoV-2.

Целта на научния екип е била да сътвори лечебно лекуване за битка с дълготрайните признаци на COVID-19 и отбрана на най-уязвимите хора. На база изследването им се основава лекарство, което работи като стръв против вируса SARS-CoV-2.

То е било тествано върху по този начин наречените „ хуманизирани “ лабораторни модели, носещи човешкия ензим ACE2 и е демонстрирало своята дарба за лекуване на зараза сci SARS-CfV-2, в това число и с най-агресивните му разновидности.

Лекарството е създадено от неестествен протеин, който има мощна дарба да се придържа към спайк протеина на вируса.

Този лекарствен протеин всмуква SARS-CoV-2, преди той да може да се свърже с човешки протеини и да влезе в клетките.

Протеинът сполучливо обезврежда Алфа, Бета, Гама, Делта, както и Епсилон разновидностите на ковид, открити все още на проучването.

Като се има поради появяването на разновидността Омикрон, споделя проф. Джейлис Реман от катедрата по фармакология на медицината в Университета в Илинойс доста добра вест е, че примамката ACE2 е в положение да свърже и обезврежда няколко разнообразни разновидността.

Това ускорява капацитета на лекарството и против бъдещи разновидности на вируса.

Една от главните цели на това лекарство е била да се насочи към тежкия изострен респираторен синдром - водещата причина за смъртност измежду пациентите с COVID-19.

В опити протеинът ACE2 е съумял да се насочи към този проблем посредством понижаване на натрупването на течност в белите дробове.

Често точно това затруднение принуждава пациентите да влязат в звено за интензивно лекуване, защото дишането мощно се затруднява.

Освен това откривателите са желали да предложат опция на уязвимите пациенти.

Уязвимите пациенти, които са изложени на риск от развиване на тежка форма на COVID-19, са най-вече имунокомпрометирани, които не са имунизирани или при тях се следят редица съпътстващи рискови фактори. При тези пациенти имунната система няма ресурд да ги отбрани даже след имунизация, разяснява проф. Джейлис Реман.

Едно от огромните преимущества на лекарството е опцията да се употребява в композиция с други, употребявани за лекуване на COVID-19, написа puls.bg.

Има медикаменти, които стопират репликацията на вируса при към този момент инфектиран пациент, и такива, които предотвратяват реализирането на прекалено мощен имунен отговор, който самичък по себе си може да утежни положението на пациента.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР