Новопоставеният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън

...
Новопоставеният председател на Камарата на представителите на САЩ Майк Джонсън
Коментари Харесай

Конгресът на САЩ планира ексклузивна финансова подкрепа за Израел

Новопоставеният ръководител на Камарата на представителите на Съединени американски щати Майк Джонсън сподели в неделя, че чака минимални дейности тази седмица за напредване на законопроект за еклклузивна финансова поддръжка за Израел, макар че президентът Джо Байдън упорства за пакет от помощ от 106 милиарда $ за Израел и Украйна, взети дружно, предава Ройтерс.

„ Ще предвижим независим законопроект за финансиране на Израел тази седмица към Камарата на представителите “, съобщи Джонсън в изявление за Fox News, добавяйки, че има вяра, че мярката ще получи двупартийна поддръжка и че републиканците ще поддържат сходна мярка в Сената.

Членовете на Камарата на представителите на Съединени американски щати, която републиканците управляват с фино болшинство, би трябвало да се върнат от почивка в сряда.

„ Има доста неща, които се случват по света, с които би трябвало да се заемем и ще го създадем “, сподели Джонсън, без категорично да загатва спора в Украйна. „ Но тъкмо в този момент това, което се случва в Израел, притегля неотложно внимание и би трябвало да го отделим и да го създадем “, добави той.

Байдън прикани Конгреса да утвърди 106 милиарда $ спомагателни бюджетни заеми, като по-голямата част от парите ще отидат за подсилване на отбраната на Украйна против Русия, а останалата част ще бъде разпределена сред Израел, Индо-тихоокеанския район и имиграционните органи по границата сред Съединени американски щати и Мексико.

Джонсън акцентира, че усилването на поддръжката за Израел би трябвало да бъде преди всичко в дневния ред за националната сигурност на Съединени американски щати след изненадващото на 7 октомври нахлуване против еврейската страна от бойци на Хамас от Ивицата Газа, при което бяха убити повече от 1400 души и повече от 200 бяха взети за заложници.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР