Новоназначеният министър на транспорта на Гърция обяви серия от мерки

...
Новоназначеният министър на транспорта на Гърция обяви серия от мерки
Коментари Харесай

В Гърция обвиха спешни подобрения на безопасността на железопътната мрежа

Новоназначеният министър на превоза на Гърция разгласи серия от ограничения за възстановяване на сигурността на железопътната система на страната след смъртоносния влаков конфликт на 28 февруари, оповестява електронното издание на в..

На конференция Йоргос Герапетритис сподели, че държавното управление ще ускори осъществяването на контракт за автоматизирана употреба и сигнализация на железопътната мрежа. Той разяснява още, че министър председателят Кириакос Мицотакис се е свързал с ръководителя на френския производител на влакове и индустриална група Alstom по въпроса.

Герапетрис съобщи още, че Гърция ще възобнови интервенциите на пътническите влакове след въвеждане на незабавни усъвършенствания на сигурността, в това число слагането на двама началници на всички гари. Той добави, че в следствие може да се наложи железопътните услуги да бъдат съкратени.

Съобщенията бяха направени, когато хиляди служащи напуснаха работа, с цел да стачкуват против бедствието, което умъртви 57 души, като всеобщите демонстрации се чака да доближат кулминационната точка си пред Народното събрание в Атина по обяд.

Герапетрит призна огромни пропуски и пропуски в процедурите за сигурност в нощта на конфликта, като в същото време изрази скръбта си от бедствието.

„ Аз също бих изразил своята тъга и обезсърчение от случилото се в Темпе. Това е невиждана национална покруса, която изплаши всички ни заради мащаба на нещастието: тази неоправдана загуба на огромен брой наши събратя “, добави още Герапетрис.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР