Новоизлюпеният кросоувър на Lamborghini, носещ названието Urus се явява най-бързият

...
Новоизлюпеният кросоувър на Lamborghini, носещ названието Urus се явява най-бързият
Коментари Харесай

Urus ще се пробва срещу Tesla Model X

Новоизлюпеният кросоувър на Lamborghini, носещ названието Urus се явява най-бързият всъдеход в света. Никой от съперниците му не може да развие скоростта на Urus, която е 305 км/ч. Що се отнася до ускоряване обаче, Urus има един противник - електрическият автомобил Tesla Model X.

Електрическият всъдеход и по-конкретно неговата версия P100D може да доближи от 0 до 100 км/ч за 3 секунди. Urus прави същото упражнение, само че за 3.6 секунди. Италианците обаче се приготвят да изпреварят Tesla по ускоряване. Това вероятно ще стане с наточената версия на Ururs, подготвяща се сега.

Автомобилът ще получи моделна приставка Performante по образеца на Huracan и по предварителни данни ще е по-мощен от общоприетата версия със 100 конски сили. Така четирилитровият V8 битурбо мотор ще разполага със 750 коня.

Освен това окачването на Urus Performante ще бъде снижено, а общата маса ще се понижи с 50 кг. Ще са налични и нов аеродинамичен обвес, както и задно антикрило. Именно с този автомобил италианците ще се изправят против Tesla Model X в устрема си за цялостна доминация.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР