Новоизбраният управител на Здравната каса Станимир Михайлов ще подпише договор

...
Новоизбраният управител на Здравната каса Станимир Михайлов ще подпише договор
Коментари Харесай

Новият управител на НЗОК подписва договор за управление на фонда

Новоизбраният шеф на Здравната каса Станимир Михайлов ще подпише контракт за ръководство на фонда.

Михайлов ще бъде отпред на касата до 12 март 2025 година, планува решението на Народното събрание, което беше обнародвано в Държавен вестник във вторник.

Бившият банкер Станимир Михайлов заема мястото на проф. Петко Салчев, който беше предварително освободен през януари. Михайлов беше единственият претендент във втората процедура за избор на шеф на Здравната каса.

Той беше препоръчан от парламентарната група на Продължаваме промяната-Демократична България и показан като човек с високи нравствени и морални качества при осъществяване на заеманите от него длъжности.

В хода на чуването му пред здравната комисия депутати от ГЕРБ-СДС желаеха информация за подаването на декларация по Закона за ограниченията против пране на пари, с изказване, че такава декларация не е подавана.

По-късно от ДАНС потвърдиха неналичието на такава декларация, което е нарушаване на закона. Въпреки това претендентът не се отдръпна от процедурата, а от ГЕРБ-СДС го поддържаха при избора в пленарната зала.

Днес Надзорният съвет на Здравната каса ще утвърди плана на контракта за ръководство на фонда до края на мандата, а по-късно Станимир Михайлов ще го разпише.  

 
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР