Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че ще изисква

...
Новоизбраният президент на САЩ Джо Байдън заяви, че ще изисква
Коментари Харесай

Джо Байдън ще изисква американците да носят маски

Новоизбраният президент на Съединени американски щати Джо Байдън съобщи, че ще изисква жителите да носят маски, когато администрацията му смени ръководството на Тръмп. „ Нашата администрация ще изисква носене на маски на всички места, където можем да я наложим - от федерални чиновници, във федерални здания и при пътешестване сред щатите, като самолети и влакове “, сподели Байдън в тирада в Делауеър.

В същото време по-голямата част от разпоредбите за носене на маски са открити от държавни или общински управляващи, тъй че федералното държавно управление не може де факто да забрани или да изисква носенето на маски от всички американци.

Байдън посочи още, че ще употребява закона за готовност на военновременното произвеждане, с цел да форсира имунизациите против COVID-19. „ Законът ще насочи частните компании да поддържат (правителствените) старания против COVID-19 “, сподели Байдън, който бе ваксиниран с имунизацията на Pfizer и BioNTech.

Той уточни, че признатият по-рано законопроект за стимулиране на стопанската система на страната с съвсем 1 трилион $ е единствено началото. „ Това е единствено първото заплащане “, сподели Байдън в Делауеър.

Според него американските учебни заведения и лечебни заведения се нуждаят от най-малко още 10 милиарда $. „ В началото на идната година ще показва проект за деяние против ковид и ще прикани Конгреса да работи бързо по този въпрос “, добави Байдън.

По-рано представители на Демократическата и Републиканската партии в Конгреса на Съединени американски щати реализираха единодушие по стратегия за икономическа помощ на популацията и предприятията в страната. Според този проект всеки незает в Съединени американски щати ще получи в допълнение обезщетение от Щатски долар 300 на седмица.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР