Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел заяви, че не трябва

...
Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел заяви, че не трябва
Коментари Харесай

Новият президент на Чехия поиска неограничена военна помощ за Украйна

Новоизбраният президент на Чехия Петър Павел съобщи, че не би трябвало да има каквито и да било ограничавания за военната помощ на Запада за Украйна и прикани съдружниците да бъдат по-смели, заяви " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Павел, който оглавяваше военния комитет на НАТО от 2015 до 2018 година, завоюва президентските избори в събота и на 9 март ще постави клетва.

61-годишният Павел бе безапелационен, че Западът би трябвало да даде на Украйна всички типове оръжия като се изключи нуклеарните. " Що се отнася до стандартните оръжия, в действителност не виждам причина да се дефинират граници. Украйна не може да се пребори с подобен мощен съперник без бронирана техника, дронове, артилерия и ракети с по-голям обхват, нито - може би - без свръхзвукови самолети ", изясни той.

От началото на съветската нашествието на 24 февруари м.г. западните съдружници, включително Чехия, към този момент предоставиха на Украйна забележителна военна помощ. 

Според Павел е трябвало да се прояви много повече храброст, защото " някои страни заемат малко резервирана позиция " за доставянето на съвременни оръжия. Той обаче не уточни съответни страни.

" Ако желаеме да имаме единна позиция, която ни дава максимален късмет за триумф, би трябвало да действаме сплотено по тези въпроси ", разяснява Петър Павел. Той се причисли към предлагането на Полша да се изпратят изтребители F-16 в Украйна, в случай че това бъде подкрепено от всички страни в НАТО.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР