Новоизбраният президент Джо Байдън заяви днес, че Съединените щати са

...
Новоизбраният президент Джо Байдън заяви днес, че Съединените щати са
Коментари Харесай

Джо Байдън с достъп до секретна информация

Новоизбраният президент Джо Байдън съобщи през днешния ден, че Съединените щати са подготвени още веднъж да бъдат световен водач, оповестиха международните организации.

Той показа на брифинг в своя град Уилмингтън, щата Делауер, дипломатическия екип и екипа по националната сигурност в бъдещото държавно управление.

„ Това е екип, който отразява обстоятелството, че Америка се завърна, подготвена да бъде лидер на света, а не да се отдръпва от него ", съобщи Байдън.

Бъдещият държавен секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкън съобщи, че никоя страна не може да реши сама международните проблеми и за задачата е належащо интернационално съдействие.

„ Искам да ви кажа, че Америка се завърна, мултилатерализмът се завърна, дипломацията се завърна ", сподели на собствен ред определената от Байдън за непрекъсната представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд.

Избраната за вицепрезидент Камала Харис предизвести, че задачата ще бъде сложна. " Трябва да прегрупираме и подновим съюзите на Америка, да изградим още веднъж и укрепим институциите на националната сигурност и външната политика, които подсигуряват нашата сигурност и пазят националните ни ползи ", сподели тя.

Байдън напомни решимостта си да се бори против климатичните промени, представяйки бъдещия си специфичен делегат в този сектор Джон Кери. „ Не недооценявам и за секунда обстоятелството какъв брой ще е мъчно да спазя смелите задължения, които поех в битката против климатичните промени. Но в същото време никой не би трябвало да подценява и за секунда решимостта ми да го направя ", сподели той.

Байдън съобщи пред публицисти, че не желае да види охранявана граница сред Република Ирландия и Северна Ирландия, заяви Скай нюз.

В речта си в Уилмингтън Байдън сподели, че е разискал въпроса с Борис Джонсън и други европeйски водачи. По-рано Байдън се бе намесил в разногласията към границата с предизвестие, че нарушение на Споразумението от Разпети петък заплашва вероятността за реализиране на бъдеща комерсиална договорка сред Съединените щати и Обединеното кралство. Тогава Байдън уточни, че Америка не може да разреши Споразумението от Разпети петък, довело до определяне на мира в Северна Ирландия, да стане жертва на Брекзит.

Байдън означи, че още не е получил постоянните отчети на разузнаването, само че те са му били препоръчани. Така наричаният „ президентски дневен брифинг " съставлява сводка от секретни отчети на разузнаването, изготвяна всеки ден за запознаване на американския водач с последните закани за сигурността по света. Това, отбелязва Скай нюз, се приема като следващ знак, че Доналд Тръмп евентуално ще се откаже да оспорва предаването на властта в Белия дом.

Държавният департамент ще направи всичко належащо по закон по отношение на предаването на властта на определения за президент Джо Байдън, съобщи в това време държавният секретар Майк Помпейо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР