Новоизбраният парламент на Финландия очаквано одобри лидера на Националната коалиционна

...
Новоизбраният парламент на Финландия очаквано одобри лидера на Националната коалиционна
Коментари Харесай

Финландският парламент одобри новия премиер, който ще управлява и с националистите

Новоизбраният парламент на Финландия предстоящо утвърди водача на Националната съдружна партия (НКП) за министър-председател, поставяйки началото на ръководството на дясно държавно управление и края на това на социалдемократа Сана Марин, съобщи " Ройтерс ".

Орпо ще управлява от консервативната НКП, националистическата партия " Финландците ", Шведската национална партия и християндемократите, които дружно завоюваха болшинството от местата в Народното събрание на.

Новият министър на финансите ще бъде Рика Пура, началник на евроскептичната партия " Финландците ", до момента в който зам.-председателят на НКП Елина Валтонен ще стане външен министър, когато държавното управление встъпи в служба по-късно във вторник.

" Сърдечно ви благодаря за доверието, което ми оказахте ", сподели Орпо пред Народното събрание малко след гласуването.

Самопровъзгласил се за фискален реакционер, Орпо организира акция с заричане да понижи бюджетния недостиг посредством редуциране на разноските, като в същото време понижи налозите и се стреми да подтиква основаването на работни места в частния бранш.
Новата коалиция също така измества имиграционната политика надясно, като се стреми да понижи квотите за бежанци, да вдигне летвата за работни визи и да направи по-трудно приемането на поданство от чужденци, основни цели за партията " Финландците ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР