Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния

...
Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев положи клетва пред Столичния
Коментари Харесай

Васил Терзиев положи клетва като кмет на София

Новоизбраният кмет на София Васил Терзиев постави клетва пред Столичния общински съвет на първото съвещание на Съвета в мандат 2023-2027 година.

Заседанието беше намерено от регионалния шеф на София Вяра Тодева, която приветства определените общински съветници и кметове с благопожелание за сполучлив мандат и превръщането на София в съвременна европейска столица. “Убедена съм, че за триумфа на вашата работа основополагащи ще бъдат правилата на бистрота, неприкритост и диалогичност ”, съобщи тя. По думите на Тодева локалният парламент на най-голямата община в България може и би трябвало да бъде образец за приемането на решения с консенсус, за възхода на София и на нейните поданици. Вярвам, че локалната изпълнителна власт, в лицето на столичния кмет Васил Терзиев и неговия екип, може да бъде и ще бъде пример за почтеност, честност и грижа за хората, на които служи, означи тя. В 21 век, в който концепциите за умния град, за изкуствения разсъдък и за споделения свят се трансформират в действителност, повече от настоящ е девизът „ Расте, само че не старее “, сподели регионалният шеф. Тодева прикани кмета и общинските съветници в никакъв случай да не не помнят, че главната им грижа е всеки човек и неговият разцвет.

Полина Витанова, ръководител на Общинската изборна комисия, поздрави новоизбраните общински съветници и кметове, като им пожела да са здрави, да оправдаят доверието на жителите. Тя изрази вяра да работят в интерес на всички жители, да вземат верните решени и да загърбят политическите ползи и пристрастия. “Бъдете мъдри и приемайте с самообладание провокациите в ежедневната си работа ”, сподели Витанова и им пожела сполучлив мандат.

Витанова разгласи за определени кметът на Столичната община, кметовете на региони и тези на кметства. Тя напомни обединенията, които имат представители в СОС. Това са ВМРО-БНД с един общински консултант, “Има подобен народ ” – трима, “Възраждане ” – осем, ГЕРБ-СДС – 14, ПП-ДБ – 23, “БСП за България ”– 9, КОД – 3.

Районните кметове и общински съветници поставиха клетва, че ще съблюдават Конституцията и законите на страната, и получиха своите удостоверения за избор.

Довчера бяхме политически съперници, през днешния ден към този момент сме от една страна – тази на София, съобщи кметът на София Васил Терзиев в първото си изявление пред новоизбрания Столичен общински съвет.

Нужно е да пазиме ползите на всички в града, без значение от нашите политически визии. Това значи да бъдем от страната на мъдростта и търсенето на дълготрайни решения, които ни сплотяват, уточни Терзиев. Това, което е по-дълго от един мандат, тази фантазия, която ни обединява- София да бъде съвременен, сигурен, организиран европейски град, в който всички желаеме да градим бъдеще, добави кметът на София. Той сподели, че това, с което се е заел в акцията, е в действителност да постави всички старания да бъда кмет на всички софиянци. По думите му оттук насетне би трябвало дружно с общинските съветници да търсят какво ги сплотява. Това са полезностите, правилата и методът, по който да проработи общината още по-ефективно, да бъде по-прозрачна и по-бърза в решаването на проблемите, тъй че да успеем да променим настройката на хората, съобщи Терзиев.

Голям проблем съгласно него е изгубената вярата в общината. Тук сме четири години дружно и би трябвало да работим дружно да възстановим това доверие и да вземем най-правилните решения, сподели Терзиев. Той изрази вярата си, че всички в Столичния общински съвет са мъдри и ще намерят този път.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР