Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува администрацията на Доналд Тръмп

...
Новоизбраният американски президент Джо Байдън критикува администрацията на Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Байдън критикува администрацията на Тръмп за забавена ваксинация

Новоизбраният американски президент Джо Байдън подлага на критика администрацията на Доналд Тръмп за закъснение на темповете на имунизиране против COVID-19 в Съединени американски щати и също по този начин предизвести за утежняване на ситуацията в идващите няколко седмици.

По първичните калкулации на администрацията на Тръмп, до края на декември броят на имунизираните би трябвало да е 20 млн. души, само че данните на центровете за надзор и предварителна защита на болесттите сочат, че малко над 1/10 -  2,1 млн. човека са получили първата доза от имунизацията.

Байдън смята, че всеобщото имунизиране е „ най-голямото оперативно предизвикателство “, пред което нацията е изправена. Затова той обеща по-ефективни дейности, когато встъпи в служба на 20 януари. Той добави, че постигане на очевидно усъвършенстване на обстановката може да отнеме няколко месеца.

Тръмп обаче отбрани дейностите на своята администрация като съобщи, че федералното държавно управление е помогнало за бързата разработка на ваксини, и че разпространяването зависи от самите щати.

Като част от акцията за имунизиране пък новоизбраният вицепрезидент на Съединени американски щати Камала Харис се подложи на имунизиране обществено пред ТВ камери. Тя бе имунизирана с препарата на " Модерна " в медицински център в югоизточната част на Вашингтон.

" Почти нищо не усетих - сподели Харис след процедурата. - Искам да окуража всички да се имунизират. Това е релативно безболезнено, безвредно е, и в действителност става въпрос за опазване на човешки животи. Вярвам на учените ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР