Новогодишният концерт на Виенската филхармония ще е за преодоляване на

...
Новогодишният концерт на Виенската филхармония ще е за преодоляване на
Коментари Харесай

Новогодишният концерт на Виенската филхармония ще е за надеждата

Новогодишният концерт на Виенската филхармония ще е за превъзмогване на рецесията с ковид, сподели диригентът РикардоМути, представен от ДПА и Българска телеграфна агенция. " Просто се нуждаем от вяра ", сподели Мути. " Дори и без аудитория в залата, само че с публиката на всички места по света, ние изпращаме това обръщение за мир, за вяра ".

Мути, който е на 79 години, ще дирижира за шести път новогодишния концерт, който ще се излъчва от австрийската социална О Ер Еф допълнително от 90 страни по света в петък.

" Музиката, преобладаващата част от която е композирана от членове на семейство Щраус, фамозни със своите валсове, показва наслада и носталгия, както и горест, само че на първо място е подарък за всички, които я слушат ", сподели още Мути.

Концертът ще бъде изпълнен в празната зала на виенския Музикферайн. Заради третата карантина в Австрия са в действие много ограничавания. За да се сътвори известна атмосфера, по време на концерта ще се възпроизвеждат записани овации.

Няколко творби ще бъдат изпълнени за първи път по време на новогодишния концерт. Сред тях са " Grubenlichter " на Карл Целер, полката " In Saus und Braus " на Карл Мильокер и " Bad`ner Mad`ln " на Карел Комзак.

Музикантите от известно време всеки ден минават тест за новия ковид, сподели ръководителят на оркестъра Даниел Фрошауер.

Да се дирижира новогодишният концерт не е елементарно, споделя Мути и си спомня, че е прекарал безсънна нощ преди първия си новогодишен концерт през 1993 година

Около 50 милиона души по целия свят гледат всяка година по малкия екран новогодишния концерт, сочат данни на Виенската филхармония.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР