Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във

...
Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във
Коментари Харесай

Беларус привиква 60 000 наборници и запасняци в армията, руски ВВС пазят границите й

Новобранци и запасняци в Беларус започнаха да бъдат изпращани във военните елементи, заяви пресслужбата на министерството на защитата, представена от ТАСС и Ройтерс.

" Днес въоръжените сили започнаха да изпращат жители на Република Беларус, призовани на срочна военна работа и работа в запаса, във формирования и военни елементи на въоръжените сили на Република Беларус. През първия ден в армията бяха призовани към 1000 новобранци, които ще бъдат включени в редиците на силите за специфични интервенции, 72-ри ОУЦ (Обединен образователен център) и Минското военно комендантство ", беше посочено в известието.

През октомври и ноември се възнамерява към 10 000 души да постъпят на работа във въоръжените сили на Беларус и други военни формирования, а към 200 души - на работа в запаса. По време на наборната акция тази есен се възнамерява на наложителна военна работа да бъдат призовани близо 60 000 души , прецизират от военното министерство.

Руските военновъздушни сили са направили през днешния ден и планувани патрулни полети по границите на Беларус, заяви още през днешния ден беларуското министерство на защитата.

Русия изпрати в Беларус оперативна група от 9000 бойци и стотици единици военна техника, откакто беларуският президент Александър Лукашенко сподели предходната седмица, че има заплаха Украйна да нападне страната му. Тази стъпка съставлява забележителна ескалация на ролята на Беларус във войната досега. По същото време министерството на защитата заяви, че при нужда във въоръжените сили могат да бъдат признати 500 000 готови наборници. Според ведомството 60 % от беларуската войска се състои от военнослужещи на контракт.

" В момента съветският авиационен детайл от районната войскова група реализира плануван патрул по въздушните граници на Съюзната страна ", съобщи през днешния ден министерството, имайки поради обединяването, в което вземат участие Русия и Беларус.

Отделно беларуската работа за вътрешна сигурност сподели, че е арестувала украински разузнавач и двама беларуски жители по обвинявания в държавна измяна . Според службата те са се пробвали да предадат военна информация на украинското разузнаване.

През последните осем месеца Беларус съумя да остане настрани от директно присъединяване във войната в Украйна, макар че послужи като трамплин за пълномащабното навлизане на Русия в нейния комшия. През февруари съветските сили започнаха похода към Киев от беларуска територия. Минск обезпечи логистична поддръжка, линии за доставки, медицински грижи за съветските бойци и летища за осъществяване на въздушни офанзиви против Украйна. Има също по този начин известия, че са били осъществявани доставки на беларуски танкове и муниции за окупираните Донбас и Крим. Прякото присъединяване във войната обаче може да бъде прекомерно рисковано за режима в Минск и даже за самия Кремъл.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР