Ново звено в Агенция Пътна инфраструктрура ще отговаря за приходите,

...
Ново звено в Агенция Пътна инфраструктрура ще отговаря за приходите,
Коментари Харесай

Ново звено в АПИ ще отговаря за таксите от тола

Ново звено в Агенция " Пътна инфраструктрура " ще дава отговор за приходите, събирани от идното въвеждане на тол системата. Това плануват промени в Правилника за структурата, активността и организацията на работа на пътна организация.  Промените плануват звеното да поддържа и народен електронен указател на доставчиците на услуги за електронно събиране на такси. С плана се планува основаването на две нови дирекции - дирекция „ Информационни технологии и системи “ и дирекция „ Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа “, написа " Монитор ".

Реформата в пътната организация ще докара и до " смяна в числеността на избрани дирекции от централната администрация и профилираните звена с оглед разширение на функционалностите им и осъществяване на вменените им нови отговорности ", написа в отчета на районният министър до Министерски съвет.

В него Нанков преднамерено показва, че вътрешно-структурни промени ще са в границите на съществуващата бройка на АПИ. Промените в нарастване на числеността на централната администрация за сметка на понижение на числеността на профилираните звена – регионални пътни ръководства.

Администрацията ще се управлява от нова служба в организацията - основен секретар. Новата дирекция „ Информационни технологии и системи “ ще се занимава с мониторинг и поддръжка на интелигентните транспортни системи в структурата на АПИ, както и реализиране на действия с Географската осведомителна система (ГИС) и Уеб системата за осведоменост (LIMA), написа още Нанков в отчета.

Дирекция „ Пътна сигурност и обмисляне на дейностите по републиканската пътна мрежа “ ще се бори с пътнотранспортните катастрофи в страната. За задачата ще възнамерява ограниченията за за възстановяване на положението на съществуващата и построяването на нова пътна инфраструктура.

В организацията е планувано от 2018 година да се усилят разноските за личен състав по бюджета на Министерство на регионалното развитие, респективно на АПИ, в размер на 2.5 млн. лева за сметка на понижение на разноските за прехрана.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР